Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Z domova

09. augusta 2020

Vysoké Tatry: Pád v masíve Ostrého štítu sa skončil tragicky



Náhodná svedkyňa z turistického chodníka v Sedielku nahlásila, že videla v stene Ostrého štítu s kameňmi padať bližšie neurčený predmet.



Zdieľať
ostrý štít

Po páde v masíve Ostrého štítu vo Vysokých Tatrách zahynul v sobotu popoludní muž. Ako na svojej webstránke informuje Horská záchranná služba (HZS), náhodná svedkyňa z turistického chodníka v Sedielku nahlásila, že videla v stene Ostrého štítu s kameňmi padať bližšie neurčený predmet. Zároveň poslala fotografiu zo steny s dvoma neznámymi objektami. Žiadny pohyb na mieste po páde nezaznamenala a nikto nekontaktoval ani HZS so žiadosťou o pomoc.


"Následne sa ozvali aj iní svedkovia, ktorí počuli v danej lokalite pád kameňov. Keďže nebolo celkom jednoznačné, čo sa na mieste udialo a mohlo ísť o pád osoby, bola o súčinnosť požiadaná Letka Ministerstva vnútra (MV) SR. V krátkom čase priletela z Bratislavy na heliport do Starého Smokovca, kde vyzdvihla troch záchranárov HZS z Vysokých Tatier a smerovala do oblasti severnej steny Ostrého štítu, spadajúcej do Zadnej Javorovej doliny, na prieskumný let," uvádzajú horskí záchranári.

Po obhliadnutí steny bolo zistené, že v exponovanom teréne sa nachádza jedna osoba bez známok života a povyše nej sú osobné veci.

"K telu boli spustení dvaja záchranári za pomoci podvesu, ktorí ho nabalili a pripravili na transport. Telo nebohého bolo transportované do Tatranskej Javoriny, kde ho prevzali príslušníci HZS a previezli do márnice v Ždiari," uvádzajú horskí záchranári.

Príčinou smrti, ako aj identifikáciou osoby, sa bude zaoberať polícia a príslušníci Bezpečnostno-operatívnej jednotky HZS.

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Koronakríza znížila príjmy Sociálnej poisťovne, od štátu dostala pomoc vo výške 670 miliónov eur
<< predchádzajúci článok
Na Národnom futbalovom štadióne sa uskutočnila historicky prvá svadobná veselica (video+foto)