Britská moderátorka je mŕtva polroka: Zabila sa pre strach z mediálnej honby?

Šokujúce správy sa objavili v polovici februára tohto roka v britských a následne aj svetových médiách. Britská moderátorka Caroline Flack si siahla na život.

09.08.2020 00:00
Moderátorka Caroline Flack na archívnom zábere. Foto: ,
Moderátorka Caroline Flack na archívnom zábere.
debata

Tvár programov ako X-Factor či Love Island mala len 40 rokov a patrila medzi mediálne obľúbené osobnosti na britských ostrovoch. Posledné mesiace jej života však tiež sprevádzali početné články o jej súkromí, vzťahu s priateľom Lewisom Burtonom a ich konflikte, ktorý dokonca vyústil do fyzického napadnutia a súdneho procesu.

Pred pár dňami britské médiá citovali koronerku Mary Hassellovú, ktorá pre médiá odtajnila údajný dôvod samovraždy Flackovej. Hassell sa domnieva, že svoju úlohu zohrala práve obrovská obava Flackovej z toho, čo ju čaká po súdnom procese, kde práve ona bola v pozícii násilníčky (zaútočila na ex-partnera) a mala byť súdená za ublíženie na zdraví.

„Hoci Flackovej vo všeobecnosti kolísavý mentálny stav tvoril základ a bol dôležitým faktorom pri jej smrti, vnímam ako dôvod, prečo si vzala život, pretože vedela, že bude stíhaná a z toho dôvodu bude čeliť médiám, tlači, celej tej negatívnej publicite,“ citoval Sky News Hassellovú. Tá dodala, že podľa nej práve tento strach bol podstatou rozhodnutia Flackovej vziať si život.

Ako sa potvrdilo na súdnom pojednávaní, deň pred samovraždou Caroline Flack zistila, že prokurátori s jej prípadom napredujú a ona bude exemplárne odsúdená – napriek jej nádejam, že odvolanie jej právnikov povedie k zrušeniu trestu. Pôvodne sa rátalo s tým, že Caroline Flack dostane len napomenutie, no vyšetrovatelia sa údajne rozhodli ju potrestať. Flackovej rodina na súde otvorene obvinila inšpektorku, ktorá pracovala na prípade, zo zaujatosti a z používania dvojakého metra pri posudzovaní prípadu.

„Podľa mojej viery toto celé mal byť ukážkový proces. Vnímam to tak, že žalobca neprejavil žiadnu zhovievavosť voči Caroline a mojej rodine. Byť verejne známy by nemalo zabezpečovať nikomu špeciálny prístup, ale zároveň by to ani nemalo byť dôvodom na exemplárne tresty,“ uviedla na súde Chris Flack, mama zosnulej moderátorky. Súhlasila aj so slovami vyšetrujúcej koronerky, no tiež dodala, že rodina sa rozhodla uzavrieť celú kapitolu a nebude žiadať ďalšie skúmanie adekvátneho prístupu vyšetrujúcich orgánov v prípade zosnulej hviezdy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vyšetrovanie #strach #samovražda #moderátorka #mediálny obraz #Caroline Flack

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...