Main Content

OFICIÁLNE: Juventus predstavil nového trénera. Ide o veľké prekvapenie

sobota, 8. august 2020 20:58 | Autor: TASR

Juventus Turín logo
Juventus Turín logo | zdroj: S7

Rím 8. augusta (TASR) - Bývalý taliansky reprezentant Andrea Pirlo sa stal novým trénerom futbalistov Juventusu Turín. Vo funkcii nahradil Maurizia Sarriho, ktorého vedenie klubu odvolalo na druhý deň po vypadnutí v osemfinále Ligy majstrov 2019/2020 s Olympiqueom Lyon.

Pirlo podpísal dvojročný kontrakt. Pôjde o jeho prvé trénerské pôsobenie v najvyššej talianskej súťaži. V tejto sezóne krátko viedol tím Juventusu do 23 rokov v Serie C. Pirlo bol v rokoch 2011-2015 motorom stredovej formácie Juventusu. Za "starú dámu" odohral 119 zápasov, v ktorých streli 16 gólov. Väčšinu kariéry strávil v AC Miláno, v jej závere si zahral za New York City v zámorskej Major League Soccer. S Talianskom získal na MS 2006 v Nemecku titul majstra sveta.

"Pirlo mal legendárnu hráčsku kariéru. Vyhral všetko čo sa dalo, Ligu majstrov i MS. Počas štvorročného pôsobenia v našom klube bol dirigentom stredu poľa. Bol pri štyroch ligových tituloch, pri víťazstve v Talianskom pohári i pri dvoch triumfoch v Superpohári. Dnes sa začína nová kapitola v jeho futbalovom živote. Zverili sme mu trénerskú taktovku pri prvom tíme," uvádza sa vo vyhlásení Juventusu.