Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Trpký osud známej repeťáčky: Prišla o dve deti... Pred smrťou strašne trpela!

Melánia Olláryová Zobraziť galériu (7)
Melánia Olláryová (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Najväčším hitom speváčky Melánie Olláryovej (†84) bola pieseň Lístoček z brezy. No kým v relácii Repete a na pódiách rozdávala radosť, osud sa s ňou príliš nemaznal. Ani jedno z jej detí neprežilo viac ako deň. A pred smrťou trpela na podlahe svojho bytu bolesťami, hladom a smädom.

Melánia Olláryová sa narodila 8. augusta 1928 v Nových Zámkoch. Odmalička spievala, učila sa hrať na klavíri. Na Konzervatóriu v Bratislave študovala operný spev. S Orchestrom Gustava Broma spievala vo vysielaní rozhlasu už v decembri roku 1946, ale – ako študentka konzervatória – pod pseudonymom Melánia Lomnická. 

Speváckou hviezdou sa stala vďaka hudobnému skladateľovi Gejzovi Toperczerovi. Ďalší slovenský skladateľ Gejza Dusík napísal pre speváčku viac ako 180 piesní. Mnohé z jej piesní doslova zľudoveli. Šlágrom roka 1957 bola pieseň Lístoček z brezy a hitmi boli aj Dievčatko z Paríža, Maličká slzička, Na dobrú noc bozk ti dám, Pre pár modrých očí, Skryl sa mesiac za obláčik.

Trpký osud známej repeťáčky:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: RTVS)

V súkromí si speváčka prešla naozaj ťažkými chvíľami. Hoci dvakrát očakávala príchod bábätka, osud kruto zasiahol. Ako kedysi prezradila časopisu Plus 7 dní, jeden chlapček žil iba jediný deň a ten druhý zomrel ešte v brušku.

A vytrpela si svoje aj tesne pred smrťou. Vo svojom byte sa nešťastne pošmykla a našli ju ležať na podlahe až po troch dňoch – so zlomeninou krčka stehennej kosti, dehydrovanú a hladnú. Na telefón totiž nedosiahla a pomoc si privolať nevedela. 

Speváčka podstúpila operáciu a neskôr sa o ňu starali v istej liečebni. Tam však už stratila chuť do života, hoci okrem bolestí nôh ju dovtedy netrápili žiadne iné neduhy. Melánia Olláryová zomrela v Bratislave 19. januára 2013 vo veku 84 rokov.

Trpký osud známej repeťáčky:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Melánia Olláryová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu