Ak miluješ zmrzlinu, potešíme ťa. Vybrali sme 10 najlepších zmrzlinární na Slovensku

  • Keď je vonku teplo, perfektne sa hodí poriadny kopček kvalitnej a chutnej zmrzliny
  • Ak sa pýtaš, kde takú nájsť, ponúkame ti odpoveď formou 10 najlepších zmrzlinární na Slovensku
zmrzlina
Facebook/Monalisa/Unsplash/Heather Barnes
  • Keď je vonku teplo, perfektne sa hodí poriadny kopček kvalitnej a chutnej zmrzliny
  • Ak sa pýtaš, kde takú nájsť, ponúkame ti odpoveď formou 10 najlepších zmrzlinární na Slovensku

K letu a letným horúčavám nepochybne patrí zmrzlina, ktorú si môžeš dopriať takmer kdekoľvek. Pozor si ale treba dať na nekvalitnú zmrzlinu, ktorá je plná cukru a o krémovosti sa nedá ani len polemizovať. Celý gastro priemysel na Slovensku ide vpred, čo je citeľné nielen na reštauráciách a baroch, ale aj zmrzlinárňach. Kým kedysi Slovensku kraľovali balkánske zmrzliny, dnes sú to skôr talianske. 

Toto je TOP 5 bratislavských zmrzlinární. Zhodnotili sme kvalitu, obsluhu, lokalitu a novinky

Nájsť dobrú zmrzlináreň nie je vôbec jednoduché. Predtým, ako sa niekam vyberieš, odporúčame ti pozrieť recenzie napríklad na Tripadvisore alebo priamo na facebookovej stránke podniku. Samozrejme, sto ľudí, sto chutí. My sme sa riadili týmto heslom pri výbere 10 najlepších zmrzlín v našej krajine, ktoré sa cez leto určite oplatí navštíviť. 

Zmrzlináreň Monalisa (Piešťany)

„Najlepšia zmrzlina v meste,“ odkazujú ľudia v komentároch podniku na Tripadvisore. Zmrzlináreň sa netají tým, že ponúka kúsok Talianska v Piešťanoch. Okrem zmrzliny podnik ponúka aj talianske čapované prosecco či francúzske palacinky. Dobrou správou pre všetkých vegánov je, že zmrzlináreň ponúka aj vegánsku alternatívu.

Na výber máš množstvo príchutí smotanového gelata či sorbetu. Možno sa necháš zlákať na arašidové gelato alebo ibištekovo-grepový sorbet. Aby toho nebolo málo, zmrzlináreň je na Tripadvisore uvedená ako druhý najobľúbenejší podnik v Piešťanoch. Určite neváhaj a vyskúšaj.

Čokoholici, nezabudnite sa tento týždeň zastaviť pre Vašu obľúbenú príchuť Sacher torta! V ponuke len tento týždeň do…

Gepostet von Monalisa am Montag, 25. Mai 2020

Luculus Ice Saloon (Bratislava)

Zmrzlináreň na svojej facebookovej stránke v júli publikovala správu o tom, že vďaka svojim zákazníkom zaujali miesto v rebríčku 50 najlepších zmrzlinární na svete. Podnik sa umiestnil na úctyhodnom 18. mieste. Zmrzlináreň ponúka viac ako 170 druhov zmrzlín a rovnako, ako Monalisa, aj Luculus ponúka vegánsku variantu.

O úspešnosti a popularite zmrzlinárne hovorí aj hodnotenie na Tripadvisore. Recenzie nájdeš v rôznych jazykoch, no dominujú tie anglické. „Nech vás neodradí v lete dlhá rada na zmrzlinu, sú tam šikovní predavači a ide to rýchlo. Stojí to čakanie za to, ochutnať výbornú zmrzlinu,“ odkazuje jeden zo spokojných zákazníkov.

❤️The art of icecream ♥️#luculus #luculusicesaloon #luculusicecream #bratislava #slovakia

Gepostet von Luculus Ice Saloon am Dienstag, 21. Juli 2020

Velice (Nová Dubnica)

Hoci má novodubnická zmrzlináreň Velice na Tripadvisore len 15 recenzií, všetky podnik hodnotia na jednotku. „Absolútne dokonalá ukážka toho, ako sa to správne robí,“ napísal jeden zo zákazníkov. O úspechu zmrzlinárne svedčí aj článok Forbesu, podľa ktorého majitelia experimentujú so zmrzlinou a dokonca vymysleli aj svoj vlastný produkt, zmrzlinu zapečenú v brioške.

Aj táto zmrzlináreň ponúka vegánsku alternatívu. S príchuťami zmrzlín sa neboja zájsť aj ďalej a preto zákazníkom neustále prinášajú chutné novinky.

Pohľad, ktorý nás nikdy neomrzí..ha!🤩#velicegelato #gelatoculture #zmrzlina #gelato #sorbet #hellojuly #novadubnica #trencin #slovakia #veliceous

Gepostet von Velice am Mittwoch, 1. Juli 2020

Callo (Dolný Kubín)

Ako priznala zákazníčka na Tripadvisore, takáto chutná zmrzlina ju v lokalite, ako je Dolný Kubín, príjemne prekvapila. Pravdepodobne najväčšou zaujímavosťou a lákadlom je zmrzlina z rôznych typov alkoholu, napríklad borovičky. Zmrzlina funguje od roku 1992 a nepochybne sa teší obľúbenosti domácich aj turistov. Ako informuje portál Zisti viac, v roku 2019 sa zmrzlina Callo dostala do rebríčka TOP 10 zmrzlín. 

Zakladateľ Dominik Callo otvorene priznal, že sa nebojí experimentovania s chuťami. Najbizarnejšia kombinácia bola horká čokoláda s kvalitným talianskym parmezánom, povedal pre Zisti viac. Ak máš teda chuť na niečo nové a neokukané, určite zájdi do Callo. 

🙋‍♀️ Dnes to trošku okoreníme, bohužial bez korenia, chvalabohu s tradičným Slovenským alkoholom, ktorý si háji svoje…

Gepostet von Callo zmrzlina am Donnerstag, 30. Juli 2020

Moja Marína (Banská Štiavnica)

Zmrzlinu, ktorá sa vyrába tradičným talianskym spôsobom, no má v sebe nádych Slovenska, nájdeš v Moja Marína v Banskej Štiavnici. Okrem zmrzliny si v podniku môžeš kúpiť plechovku šumivého rosé a vychutnať si ho kdekoľvek. Ak nie si fanúšik zmrzliny, prídeš si na svoje aj ty. Moja Marína ponúka napríklad koláčikové nanuky a tiež rôzne miešané drinky plné chuti. Veľa zákazníkov prostredníctvom Facebooku chváli ako priestory, tak aj obsluhu a v neposlednom rade zmrzlinu.  

Užili ste si krásny a slnečný víkend v našej milovanej Štiavnici? Tešíme sa na Vašu ďalšiu návštevu, chystáme veeeľa noviniek ❤️P.S.: naša maková ide vždy na dračku! 😄

Gepostet von Zmrzlináreň Moja Marína am Montag, 8. Juni 2020

Zmrzlina Hassan (Michalovce)

Chystáš sa cez leto na narodeninovú oslavu alebo sám oslavuješ? Potom ťa možno poteší, že zmrzlináreň Hassan ponúka lahodné zmrzlinové torty, ktoré okrem chuti aj veľmi dobre vyzerajú. Rovnako si môžeš objednať rôzne veľký zmrzlinový box na svadbu či iné podujatia. Môžeš si však kúpiť aj klasickú, kopčekovú zmrzlinu a vychutnať si bohatú ponuku chutí, ako napríklad bubble a maková štrudľa či milk blueberry. „Najlepšia zmrzlina na svete, najradšej by sme ju jedli celý deň,“ napísala zákazníčka na facebookovú stránku podniku. 

Marshmallow ku dňu detí 🤩 🥳mliečna pochúťka čaká na svojich malých zákazníkov na prof. Hlaváča (leninka) 🥳 #zmrzlinahasan #michalovce #slovakia #icecream #marshmallow #childrensday2020 #dendeti #zmrzlina

Gepostet von Zmrzlina HASAN am Montag, 1. Juni 2020

Adria (Martin)

Na Ľadovni a Stráňach, mestských častí Martina, nájdeš pravdepodobne najlepšiu zmrzlinu v blízkom okolí. Aj Adria ponúka celú radu rôznych chutí, napríklad jogurtovú zmrzlinu s medom, kávové mascarpone či levanduľovú pochúťku. Zdá sa však, že jedinou nevýhodou zmrzlinárne je cena za jeden kopček, ktorú Martinčania považujú za prehnane vysokú. Popularita zmrzliny sa dá vydedukovať z recenzií, podľa ktorých sa na zmrzlinu oplatí čakať aj v dlhších radoch. 

Gepostet von Zmrzlina ADRIA Ľadoveň, Stráne am Sonntag, 2. August 2020

Koun (Bratislava)

Ani jeden zoznam najlepších zmrzlín na Slovensku sa nezaobíde bez bratislavskej zmrzlinárne Koun, ktorá sa na Tripadvisore stala Travellers‘ Choice roku 2020. V celkovom rebríčku na spomínanom portáli je Koun tretím najpopulárnejším dezertovým podnikom v Bratislave. Niet sa čomu čudovať, skvelú a originálnu chuť zmrzliny hodnotia aj zákazníci, ktorí na adresu Kounu nešetria chválou. 

„Fantastický výber zmrzliny, neustále obmieňaný. Chuť je jednoducho neopísateľná, prístup zamestnancov úžasný. A cena za kvalitu je veľmi príjemná,“ odkázala zákazníčka. Ak nemáš chuť na zmrzlinu, môžeš do Kounu zavítať na vychladený drink alebo super kávu. Začiatkom júla zmrzlináreň predstavila unicornovú zmrzlinu, ktorej „hlavnou tvárou“ je Kristína Tormová. 

Ďalšou hviezdnou príchuťou bude unicornová, od úžasnej Kristíny Tormovej @kristina.tormova , v ponuke od dnes až po celý…

Gepostet von Koun am Freitag, 3. Juli 2020

Nika Zmrzlina (Veľké Uherce)

Táto zmrzlináreň funguje už od roku 1998 a od začiatku sa venuje výrobe tradičnej talianskej zmrzliny. Ide o rodinnú firmu, ktorej zmrzlina vyzerá lákavo už na prvý pohľad. Aj tento podnik ponúka unicorn zmrzlinu, väčšinou však nájdeš tradičné chute, ako čokoláda, pistácia, jogurt či cookies. Zákazníci chvália najmä širokú ponuku príchutí a taktiež krémovosť zmrzliny. Veľa zákazníkov zmrzlinu odporúča a hovorí o nej ako o najlepšej zmrzline široko-ďaleko. 

Sobota pred nami a s ňou naša ponuka 🍦Čokoláda 🍫 pistácia, jogurt, punč 🍷 cookies 🍪 snickers, biela čokoláda s malinami,…

Gepostet von Nika Zmrzlina am Samstag, 25. Juli 2020

Arthur Ice Cream (Bratislava)

Opäť ďalšia bratislavská zmrzlináreň, ktorá si zákazníkov podmanila zaujímavými príchuťami a dostupnou cenou. Podnik ponúka napríklad marakujovo-kaktusový sorbet, biely nugát, mango a mnohé ďalšie varianty. Aj táto zmrzlináreň bola na Tripadvisore označená ako Travellers‘ Choice. Pokiaľ máš chuť na trocha exotiky, môžeš ochutnať čiernu zmrzlinu z čierneho sezamu alebo aktívneho kokosového uhlia. Na svoje si prídu dokonca aj vegáni. 

Made with love 💕

Gepostet von Arthur Gelato am Dienstag, 28. Juli 2020

Dobrých a kvalitných zmrzlinárni je na Slovensku nepochybne viac. Nedá sa presne určiť, ktorá je najlepšia, pretože kým jedna ponúka tradičné chute, druhá experimentuje s kornútkami alebo ingredienciami. Rozdiel je tiež v prevedení servírovania a cene. Záleží teda na tom, čo preferuješ viac. Nikdy ale nie je na škodu skúsiť niečo nové. Ak ťa naše tipy zaujali, neváhaj, zavítaj do zmrzlinárne a presvedč sa na vlastnej koži. 

Zdroje: Tripadvisor/Monalisa, Facebook/Luculus Ice Saloon, Big Seven Travel, Tripadvisor/Monalisa, Tripadvisor/Velice, Forbes, Tripadvisor/Callo, Zisti viac, Facebook/Moja Marína, Facebook/Zmrzlina Hassan, Facebook/Adria, Tripadvisor/Koun, Facebook/Nika Zmrzlina, Tripadvisor/Arthur Ice Cream

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá