ANDROIDSamsungSpravodajstvo

Samsung mení pravidlá distribúcie veľkých systémových aktualizácií. Týka sa to aj starších zariadení

Nedávna konferencia Galaxy Unpacked priniesla zásadné novinky aj pre majiteľov minuloročných vlajkových lodí

Softvérová podpora Android smartfónov zo strany OEM výrobcov nie je vo všetkých prípadoch ideálna a veľká časť z nás by uvítala, keby aspoň väčší výrobcovia natiahli životnosť smartfónov na aspoň dva roky. I keď niektorí výrobcovia túto možnosť ponúkajú, nie je ich mnoho a na zozname donedávna nebol ani juhokórejský gigant Samsung. Najnovšie sa však do malej skupiny pridáva aj tento známy výrobca, pričom svoje rozhodnutie oznámil na nedávnej konferencii Galaxy Unpacked.

3 generácie aktualizácii aj pre staršie vlajkové smartfóny

Ako informuje portál XDA Developers, spoločnosť Samsung počas konferencie neuviedla všetky modely, na ktoré sa bude vzťahovať nová politika, no tlačové správy a reklamné bannery túto skutočnosť odhalili. Vďaka tomu teda dnes môžeme s istotou potvrdiť, že troj generačnú podporu pre nové Android aktualizácie obdržia nie len nové vlajkové lode Galaxy Note20, Galaxy S20 a Galaxy Z Fold2, ale aj staršie minuloročné zariadenia – smartfóny zo série Galaxy Note10, Galaxy S10, ako aj skladacie smartfóny Galaxy Z Flip a Galaxy Fold.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Séria Galaxy A odsunutá na druhú koľaj

Predĺženie veľkých softvérových aktualizácií až na 3 generácie by sa však malo týkať iba smartfónov z práve spomínaných sérií, čiže zo sérií Galaxy S, N a Z. Ako uviedla spoločnosť Samsung pre portál TheVerge, zariadenia zo série Galaxy A obdržia softvérovú podporu iba „dovtedy, kým to hardvér umožní“. Čo to presne znamená však zrejme vedia iba v samotnom Samsungu.

Prečo 3 generácie a nie 3 roky?

Odpoveď na túto otázku nie je vôbec zložitá a pri bližšom pohľade na problém by na ňu prišiel zrejme každý. Vydávanie najnovších verzií operačného systému Android nie je stabilné a každý rok vychádza nová verzia operačného systému v inom dátume. Podobne sú na tom aj samotní OEM výrobcovia, ktorí sa musia riadiť práve dátumom predstavenia nového Androidu, pričom až následne môžu predstaviť svoje softvérové nadstavby. Spoločnosť Samsung sa tak radšej rozhodla ku zavedeniu troj generačnej softvérovej podpory, aby nezmiatla samotných používateľov v prípade, že by softvérové aktualizácie meškali.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close