7.8.2020 07:00 | Správy
Video

Rysuje sa víťaz sezóny Formuly E. Vyhral aj druhé finálové preteky (+highlighty)

Zdroj: Formula E

Druhé zo šiestich berlínskych pretekov znova ovládol líder priebežného poradia.

Šampionát elektrických monopostov, Formula E, vo štvrtok večer pokračoval druhým zo šiestich finálových pretekov sezóny 2019/2020 na berlínskom letisku Tempelhof. Na totožnom okruhu, na ktorom sa jazdilo aj v stredu, opäť s prehľadom zvíťazil Portugalčan a líder priebežného poradia António Félix da Costa.

Jazdec tímu DS Techeetah si z pretekov odviezol celkovo 28 bodov (tri za víťazstvo v kvalifikácii). A keďže jeho najbližším prenasledovateľom sa opäť nedarilo, svoj náskok v celkovom hodnotení so 125 bodmi navýšil už na priepastných 68 bodov.

Pozrite si oficiálny zostrih najzaujímavejších momentov siedmej ePrix aktuálnej sezóny Formuly E:

Stupne víťazov vo štvrtok doplnili bývalí šampióni elektrickej série, Sébastien Buemi a Lucas di Grassi. Práve to umožnilo druhému menovanému vyšvihnúť sa v celkovom poradí na priebežnú 2. priečku. Rovnaký počet bodov (57) má však aj Belgičan Stoffel Vandoorne.

Situácia za lídrom šampionátu je síce vzdialená, ale zamotaná. V rozmedzí piatich bodov sa bije až pätica jazdcov. Okrem di Grassiho a Vandoorna aj Mitch Evans (56), Sam Bird (52) a Buemi (52).

V pohári konštruktérov vedie so 65-bodovým náskokom DS Techeetah so 157 bodmi. Z diaľky ho prenasleduje trojica továrenských tímov – BMW i Andretti Motorsport (92), Nissan e.dams (88) a Mercedes-Benz EQ Formula E Team (87).

Kompletné výsledky siedmej ePrix sezóny 2019/2020 a priebežné poradie šampionátu nájdete na webe Formuly E.

Šialený záverečný šprint

V Berlíne sa počas deviatich dní uskutoční až šesť pretekov, ktoré oficiálne uzavrú prerušenú sezónu 2019/2020.

Trať na berlínskom letisku Tempelhof jazdcom prinesie tri rôzne výzvy. Zdroj: FIA Formula E

Jazdia sa vždy dva preteky, deň po sebe. Druhá dvojica pretekov sa po jednodňovej pauze uskutoční cez víkend na tej istej trati, avšak jazdiť sa bude proti smeru hodinových ručičiek. Presne tak, ako boli jazdci na letisku Tempelhof zvyknutí v predošlých ročníkoch.

Sezónu uzavrie na budúci týždeň dvojica pretekov v stredu a vo štvrtok. Tentoraz ale pôjde o výraznejšie upravený, technickejší profil trate.

Najbližšie, sobotňajšie preteky znova štartujú v tom istom čase, večer o 19. hodine. Na Slovensku ich môžete sledovať na športovej stanici Eurosport 1. Tréningy i kvalifikácia sú streamované naživo na oficiálnom youtubovom kanáli série . Kompletné možnosti sledovania série zo Slovenska nájdete na webe Formuly E .

Zdroj titulnej fotografie: Formula E

Pripomeňme, že jazdu v monoposte Formuly E si môžete vyskúšať aj za pomoci pokročilého pretekárskeho simulátora rFactor 2. Hre sme sa venovali v samostatnom článku .