Drucker podal trestné oznámenie v súvislosti s výrokmi premiéra Matoviča

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
DRUCKER: Podal trestné oznámenie na premiéra SR
Predseda strany Dobrá voľba Tomáš Drucker po podaní podnetu na Generálnu prokuratúru SR v súvislosti s výrokmi predsedu vlády SR o zneužívaní tajných služieb v predvolebnej kampani. Bratislava, 6. august 2020. Foto: SITA/Ľudovít Vaniher.
  • aktualizované 6. augusta 11:45

Predseda mimoparlamentnej strany Dobrá voľba Tomáš Drucker vo štvrtok podal trestné oznámenie na Generálnu prokuratúru SR v súvislosti s výrokmi predsedu vlády Igora Matoviča (OĽaNO) o zneužití tajných služieb v predvolebnej kampani.

Premiér po odstúpení Lukáša Kyselicu (OĽaNO) z funkcie štátneho tajomníka rezortu vnútra na sociálnej sieti napísal, že ľudia blízki Petrovi Pellegrinimu (vznikajúca strana Hlas – sociálna demokracia) vo vedení Vojenského spravodajstva chceli zneužiť Kyselicu pred voľbami na rozvrat hnutia OĽaNO. Informoval o tom vo štvrtok Drucker pred generálnou prokuratúrou.

Drucker podal trestné oznámenie vo veci zneužitia právomoci verejného činiteľa, neprekazenia trestného činu a ohrozenia utajenej skutočnosti. „Pokiaľ premiér nebude konať v kauze Lukáša Kyselicu ako tajného agenta, kde oznámil sám Matovič, že tajná služba mala byť použitá rozklad jeho hnutia a zabráneniu vzniku volieb. To je vážny zločin zneužitia právomoci verejného činiteľa,” uviedol Drucker s tým, že predseda vlády nezvolal ani Bezpečnostnú radu Slovenskej republiky.

Ku konaniu vyzýva aj mimoparlamentné hnutie Progresívne Slovensko (PS), ktoré žiada, aby parlamentný výbor na kontrolu činnosti vojenského spravodajstva vec prešetril. „Sme presvedčení, že je v záujme Slovenskej republiky a jej občanov, aby pán Kyselica a ostatní zainteresovaní povedali o tomto prípade celú pravdu. Preto zároveň očakávame, že v rámci kontroly výbor na kontrolu vojenského spravodajstva požiada ministra obrany, aby zbavil pána Kyselicu a ostatné zainteresované osoby mlčanlivosti, aby mohli pred výborom pravdivo vypovedať o všetkých okolnostiach súvisiacich s touto kauzou,” uviedla predsedníčka hnutia PS Irena Bihariová.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Igor MatovičTomáš Drucker
Firmy a inštitúcie Dobrá voľbaOĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti