Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
FOTO: Vodič z Lučenca prežil neuveriteľnú zrážku. Pri týchto záberoch je ťažké uveriť, že je stále nažive
Zdielať na

FOTO: Vodič z Lučenca prežil neuveriteľnú zrážku. Pri týchto záberoch je ťažké uveriť, že je stále nažive

ĽUBOREČ / Obrovské šťastie mal včera vodič z Lučenca. Keď uvidíte, ako skončilo jeho auto, neuveríte, že sa mu nič nestalo. Príčinou kolízie bol pravdepodobne mikrospánok.

Havarované vozidlo z cesty vôbec nie je vidieť. Vletelo do hlbokej priekopy a zakliesnilo sa priamo medzi stromy. Nehodu našťastie videli okoloidúci svedkovia, ktorí vodičovi privolali pomoc.

Záchranárov a rovno dve posádky hasičov vyslali ku obci Ľuboreč. Podľa obsahu telefonátu to vyzeralo byť skutočne vážne. "Mala tam byť zakliesnená osoba," povedal Pavol Šulek, veliteľ zásahu. 

Veľkokrtíšski aj lučeneckí hasiči tam boli v priebehu niekoľkých minút. Na miesto dorazili aj záchranári a policajti. Pri pohľade na auto očakávali vážne zraneného vodiča, na prekvapenie všetkých bol pri vedomí a nemal vážne zranenia. Až na pár škrabancov a odrenín. "Bol síce nezranený, ale bol v šoku," vysvetlil veliteľ zásahu. 

Stále bol však uväznený v aute. Hasiči museli vytiahnuť motorovú pílu a odstrániť prekážky, aby ho mohli vyslobodiť. "Bolo tak zakliesnené medzi stromami, že minimálne 5-6 stromov sme museli vypíliť, aby sme vôbec sa vedeli priblížiť k vozidlu," priblížil veliteľ zásahu. 

Muža nakoniec dostali von cez kufor auta. Do sanitky odkráčal po vlastných nohách. "Záchranári ošetrili muža s akútnou stresovou reakciou. Transport do nemocnice ale odmietol," uviedla hovorkyňa OS ZZS Alena Lacyková Krčová. 

Na to, čo sa dialo posledné sekundy, si vraj nepamätá. Zrejme dostal mikrospánok. Prešiel do protismeru a pokračoval rovno do priekopy. Podstatné ale je, že sa jemu ani nikomu inému nič nestalo.

Mladý Humenčan držal v aute ženu proti jej vôli, podľa polície jej mal v pláne ublížiť. Bližšie informácie má Katarína Kleknerová: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy