Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS na súde v Žiline! Pozitívna je sudkyňa aj prokurátorka: Boli spolu na pojednávaní

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

ŽILINA - Na Okresnom súde v Žiline bol potvrdený koronavírus! Infikovaná je sudkyňa trestného úseku, ale aj prokurátorka. Obe boli na jednom pojednávaní.

Sudcom na Okresnom súde v Žiline sa odporúča, aby zvážili zrušenie všetkých naplánovaných pojednávaní. Zároveň sa zamestnancom nariadila práca z domu. Podľa našich infromácií tak urobili preto, že sudkyňa na trestnom úseku mala pozitívny test na koronavírus. Taký istý výsledok mala aj prokurátorka, ktorá bola na rovnakom pojednávaní ako sudkyňa. 

KORONAVÍRUS v reštaurácii na Hrebienku: Kuchárov test bol pozitívny

"Sudcom všetkých úsekov súdu, okrem sudcu, ktorý má nariadenú služobnú pohotovosť a štátnym zamestnancom RP 2020 na trestnom oddelení, okrem asistentky, ktorá má nariadenú služobnú pohotovosť, sa od 07.08. 2020 nariaďuje práca v domácom prostredú "home office" v rozsahu 5 pracovných dní v týždni - do odvolania," znie nariadenie predsedu Okresného súdu v Žiline Jaroslava Maceka. 

Po novom sa na súde zaviedli aj opatrenia, akými sú meranie teploty a predseda súdu zároveň sudcom odporučil, aby zvážili aj zrušenie naplánovaných pojednávaní v najbližších dvoch týždňoch. 

"Koronavírus bol dnes potvrdený u jednej sudkyne. Poskytli sme súčinnosť Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva s vypracovaním zoznamu kontaktov sudkyne a zoznamu zamestnancov a sudcov, ktorí budú testovaní. Rovnako sme vypracovali zoznam osôb, ktoré boli na pojednávaniach tejto sudkyne. V budove súdu práve prebieha dezinfekcia. Sudcom a zmestnancom dotknutého úseku bol nariadený home office. Sudcom predseda súdu doporučil zvážiť zrušenie pojednávaní. Chod súdu bude zabezpečený. Podateľňa, obchodný register, RPVS budú fungovať," povedala pre Topky Anna Dudová Záborská hovorkyňa Krajského súdu v Žiline

Viac o téme: SudkyňaProkurátorkaSúd ŽilinaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu