Zo Slovenska

Reštaurácia na Hrebienku je v karanténe! Kuchár má koronavírus!

Zamestnanci reštaurácie ostali v karanténe a budú testovaní, prvé výsledky rýchlotestov boli negatívne.

Ilustračný obrázok k článku Reštaurácia na Hrebienku je v karanténe! Kuchár má koronavírus!
Zdroj: TASR/AP

U kuchára v reštaurácii na Hrebienku vo Vysokých Tatrách sa vyskytol nový koronavírus. Podľa PR manažéra Tatry mountain resorts (TMR) Mariána Galajdu ho mužovi zistili rýchlotestom v stredu (5. 8.) počas zdravotnej prehliadky pred plánovanou hospitalizáciou. Štandardný PCR test túto informáciu potvrdil.

Uzavretá reštaurácia

„Okamžite sme uzavreli prevádzku reštaurácie, v ktorej dotyčný pracoval, a zabezpečili jej profesionálnu dezinfekciu certifikovanou spoločnosťou. Zamestnanci reštaurácie ostali v karanténe a budú testovaní, prvé výsledky rýchlotestov boli negatívne. Zároveň poskytujeme Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Poprade súčinnosť pri dohľadaní osôb, ktoré prišli do kontaktu s našim pracovníkom. Uvedený zamestnanec v prevádzke neprichádzal do priameho kontaktu so zákazníkmi,“ uviedol Galajda s tým, že po konzultácii s RÚVZ otvoria prevádzku po dezinfekcii s novým, otestovaným personálom.

Ako ďalej povedal, pri nástupe do zamestnania naďalej kontrolujú teplotu a dodržiavajú prísne hygienické opatrenia medzi ktoré patrí nosenie rúšok, zvýšená a opakovaná dezinfekcia objektov a zariadení, rozdelenie zmien.

„Pre verejnosť je dôležité pripomenúť, že preprava v uzavretých lanovkách je možná iba s prekrytím tváre, pravidelnú nadštandardnú opakovanú dezinfekciu absolvujú dopravné zariadenia aj ostatné prevádzky. V jednotlivých objektoch sú dostupné dezinfekčné prostriedky pre návštevníkov, pri ktorých rovnako apelujeme na dodržiavanie preventívnych opatrení. Či už tých platných pre jednotlivé prevádzky alebo aj tých všeobecne odporúčaných,“ dodal Galajda.

Správa bude rozšírená o stanovisko RÚVZ v Poprade.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM