Na ministerstve práce si vydýchli. PCR testy boli negatívne

TA3 TASR
6.8.2020 15:13

Informácie od jedného zo zamestnancov ministerstva práce, podľa ktorého malo viacero jeho kolegov pozítívne testy na koronavírus, sa nepotvrdili. Hoci rýchlotesty vyvolali znepokojenie, presnejšie PCR testy napokon nákazu u nikoho nepotvrdili.

„Staráme sa o ochranu všetkých zamestnancov a v rámci prevencie proti šíreniu koronavírusu sme zabezpečili bezplatné preventívne testovanie nielen pre zamestnancov a klientov zariadení sociálnych služieb, ale aj pre zamestnancov ministerstva, ústredia práce, úradov práce a ostatných organizácií v pôsobnosti rezortu. Preventívne testovanie našich zamestnancov prebieha plynule podľa harmonogramu, pričom k dnešnému dňu nemáme žiadneho zamestnanca s potvrdeným ochorením covid-19 a žiadny zamestnanec nie je v karanténe. Postup testovania je rovnaký ako pri testovaní zamestnancov a klientov zariadení sociálnych služieb a prebieha v spolupráci s regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva,“ uviedol k tomu minister práce Milan Krajniak.

Rezort uviedol, že na ministerstve zabezpečil dezinfekčné prostriedky, v budove treba nosiť ochranné rúška, každé ráno sa zamestnancom meria telesná teplota, pravidelne dezinfikujú priestory a v zasadacích miestnostiach sú umiestnené aj germicídne žiariče. "K dnešnému dňu nemáme žiadneho zamestnanca s potvrdeným ochorením Covid-19 a žiadny zamestnanec nie je v karanténe," zdôraznilo MP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok