Samsung má so skladacími smartfónmi celkom bohaté skúsenosti, ktoré mohol použiť pri vývoji novej generácie Galaxy Z Fold 2. Vôbec prvý skladací smartfón kórejského giganta Galaxy Fold bol po krátkom čase stiahnutý z predaja pre problémy s displejom. Ten bol totiž pokrytý špeciálnou fóliou, ktorá slúžila na ochranu displeja pri sklápaní.

Samsung dnes predstavil nové vlajkové lode Samsung Galaxy Note 20 a Galaxy Note 20 Ultra
Neprehliadnite

Samsung predstavil očakávané novinky – Galaxy Note 20 a Galaxy Note 20 Ultra

Väčšina recenzentov a aj bežných zákazníkov si však myslela, že ide o bežnú fóliu, ktorú automaticky strhávala. To malo za následok problémy, ktoré musel Samsung vyriešiť radikálnym stiahnutím zariadenia z predaja, pričom počas tohto výpadku zapracoval na lepšom riešení. Telefón sa nakoniec po menšej prestávke na trh vrátil, pričom problémy s displejom boli vyriešené.

Nová skladačka

Dnes Samsung predstavil druhú generáciu skladacieho smartfónu s názvom Galaxy Z Fold 2, ktorá by sa podobným problémom mala vyvarovať. Novinka v sebe spája praktické prevedenie a flexibilitu smartfónu spolu s výkonom a veľkosťou tabletu. Základom zariadenia sú dva displeje Infinity-O v podstate bez akýchkoľvek rámčekov.

Novinka disponuje najflexibilnejším displejom a prepracovanou konštrukciou
Zdroj: Samsung
Novinka disponuje najflexibilnejším displejom a prepracovanou konštrukciou

Displej cover Screen má uhlopriečku 6,2 palca a hlavný disponuje veľkosťou 7,6 palca. Oba displeje sú väčšie ako predchodca Galaxy Fold a disponujú obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Samsung dokonca hovorí, že ide o najflexibilnejší displej, aký bol v skladacom smartfóne použitý. Prepracovaný je aj ohybný mechanizmus, ktorý sa inšpiroval úspešným modelom Galaxy Z Flip.

Samsung Galaxy Z Fold 2 bude k dispozícii v dvoch farebných prevedeniach – čiernej a bronzoverj, pričom kúpiť sa bude dať aj limitovaná edícia Thom Browne Edition, ktorá vznikla v spolupráci s newyorským ateliérom Thom Browne. Viac informácií o Galaxy Z Fold 2 sa podľa spoločnosti dozvieme až v septembri.