V dňoch 21. a 22. novembra 2020 sa  na výstavisku Messe Wien už tradične uskutoční jedno z najväčších popkultúrnych podujatí v našom regióne. „VIECC Vienna Comic Con“ a „VCA Vienna Challengers Arena performance by Magenta“ budú síce tento rok sprevádzané najprísnejšími zdravotnými a bezpečnostnými opatreniami, no organizátori aj napriek tomu opäť sľubujú veľké zážitky.

Fanúšikovia si od 4. až do 16. augusta 2020 môžu zakúpiť lístky v predpredaji so zľavou až 50 percent.Potom budú vstupenky dostupné za obvyklú cenu, pričom skalným fanúšikom určite neuniknú limitované VIP, Super VIP a Ultra VIP vstupy.

Slávny návštevník zo Škótskej vysočiny

Christopher Lambert je len jeden. Nezabudnuteľný predstaviteľ nesmrteľného škótskeho bojovníka má už možno zbalený meč aj kilt a je pripravený spoznať v novembri fanúšikov Highlandera zo strednej Európy vrátane Slovenska.

Na zozname hosťujúcich hviezd ďalej nechýba ani mladá, talentovaná Holanďanka Willow Creative, ktorá poteší fanúšikov cosplay svojimi najnovšími dielami.

Lákadlá pre vyznavačov cosplay a fantasy

Aj tento rok sa návštevníci môžu tešiť na „VIECC Championship of Cosplay“ – najprestížnejšiu cosplay súťaž v strednej a východnej Európe. Záujemcovia si môžu vyskúšať súperenie s elitou, pričom stačí poslať prihlášku do 25 októbra 2020.

Latka je nastavená vysoko aj pre autorov fantasy. Spisovateľ Kai Meyer, ktorý má na konte už viac než 50 úspešných kníh, patrí v žánri medzi legendy a sekundovať mu budú ďalší úspešní scenáristi, tvorcovia audiokníh a komiksov.