Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pánik nemohol nedať, Kučerov zasa trafiť lepšie. Černák nepotvrdil rolu tvrďasa

Zámorská NHL po reštarte pokračovala ďalšou sériou zápasov. Predstavila sa v nich aj štvorica Slovákov. Z víťazstva sa tešil ten najmladší - Erik Černák.

04.08.2020 06:23 , aktualizované: 07:42
Richard Pánik Foto: ,
Richard Pánik.
debata

Dvadsaťtriročný Košičan bol znovu oporou Tampy Bay, ktorá zvíťazila nad Washingtonom 3:2 po samostatných nájazdoch. Capitals nepomohol ani gól Richarda Pánika, ktorý bol v správnom čase na správnom mieste a doklepol puk do odkrytej bránky Lightning.

Černák bol štvrtým najvyťaženejším obrancom Tampy, odohral takmer 21 minút a pripísal si aj dve trestné minúty. Prekvapujúco si však nepripísal ani jeden hit.

Pánik bol krídelníkom štvrtej formácie Washingtonu a v priebehu necelých 15 minút na ľade premenil jedinú strelu na bránku na svoj prvý gól v play off.

Neúspešne do vyraďovacej fázy vstúpil aj Dallas v zostave s Andrejom Sekerom, ktorý prehral s Vegas 3:5. Zápas ako na hojdačke rozhodla famózna tretia tretina v podaní Golden Knights.

Hoci Stars viedli po druhom klaksóne 3:1, v poslednej časti inkasovali až štyri góly. Sekera za viac ako 16 minút zblokoval dve strely a pripísal si dve mínusky.

Nedarilo sa ani Tomášovi Tatarovi. Slovenský krídelník nielenže nepotvrdil rolu najproduktívnej­šieho hráća Montrealu v skrátenej základnej časti, ale musel aj „prekusnúť“ prehru s Pittsburghom 1:3. Stav série hranej na tri víťazné zápasy je vyrovnaný 1:1.

V poslednom dueli pondelňajšieho programu zahviezdil Connor McDavid. Kapitán Edmontonu v závere druhej tretiny skompletizoval hetrik. Prispel tak k víťazstvu 6:3 nad Chicagom i vyrovnaniu série na 1:1.

NHL – 2. zápasy predkola play off:
Východná konferencia (Toronto)
Pittsburgh – Montreal 3:1
stav série: 1:1

Západná konferencia (Edmonton)
Edmonton – Chicago 6:3 stav série: 1:1

skupina o nasadenie
Východná konferencia (Toronto)
**Tampa Bay – Washington 3:2 sn
za hostí Pánik 1+0

Západná konferencia (Edmonton)
Vegas – Dallas 5:3

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Pánik #Tomáš Tatar #Andrej Sekera #Erik Černák