Extrémy v Taliansku: Silné búrky, vysoké teploty a zúrivé požiare

Taliansko Veronika Salayová

V Taliansku vyčíňa v týchto dňoch extrémne počasie. Dnes hrozia veľmi silné búrky, vietor, ale aj veľmi vysoké teploty. V Sardínii navyše zúria rozsiahle lesné požiare. 

Talianom v týchto dňoch robí vrásky na čele počasie, ktoré do krajiny prináša intenzívne búrky, silný vietor aj vysoké teploty, ktoré najmä v Sardínii napomáhajú k rozsiahlym lesným požiarom. 

V Talianku boli na dnes vydané výstrahy 3. najvyššieho stupňa pred silnými búrkami na severe Talianska. Výstrahy 2. stupňa sú vydané aj na vysoké teploty na väčšine talianskeho územia.

Zdroj: Meteoalarm
Zdroj: Meteoalarm

Horúčavy a veterné počasie navyše prispievajú k lesným požiarom, ktoré sa od soboty rozmáhajú v Sardínii v oblasti Orgosolo a Sarule. Hasiči zasahujú 3 vrtuľníkmi a 7 lietadlami.

Požiare v Taliansku za posledných 7 dní Zdroj: Európsky informačný systém o lesných požiaroch/TVN Meteo
Požiare v Taliansku za posledných 7 dní Zdroj: Európsky informačný systém o lesných požiaroch/TVN Meteo

Mimoriadne nepriaznivé počasie vyčíňalo v Taliansku aj včera a v sobotu večer. Mohutná búrková činnosť na severe územia bola v sobotu večer sprevádzaná prívalovými zrážkami a silným nárazovým vetrom, ktorý spôsoboval škody.

Včerajšok bol v Talianaku takisto búrlivý. Na severozápade Talianska sa prehnali viaceré supercelárne búrky, ku ktorým sa pridružilo aj intenzívne krupobitie. 

Horúčavy a búrlivý charakter počasia v Taliansku pokračujú aj v týchto dňoch. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd