Presne pred troma rokmi namerali v Chorvátsku cez +40 °C

Ľubomír Franko

Mimoriadne vysoké teploty namerali presne pred troma rokmi v Chorvátsku. Padli viaceré teplotné rekordy, kedy teplota vystúpila až na +42,3 °C.

Mimoriadne vysoké teploty namerali takto pred troma rokmi v oblasti Istrie v Chorvátsku. Teploty tam v tom čase dosahovali mimoriadne vysoké hodnoty, až cez +40 °C.

Najvyššiu teplotu zaznamenali na stanici Split - Resnik, kde sa oteplilo až na +42,3 °C, no národný rekord vtedy prekonaný nebol. Ten drží stanica Ploče, kedy tam 4. augusta 1981 namerali teplotu +42,8 °C. 

Vysoké teploty očakávajú v Chorvátsku aj v týchto dňoch. Tak vysoké hodnoty by ale ani zďaleka nemali dosiahnuť. Naviac sa tam očakávajú búrky, ktoré prinesú ochladenie.

Počasie v Chorvátsku sa od zajtra zhorší a búrky tam budú na dennom poriadku. To platí predovšetkým pre najsevernejšie časti. 

Južná časť Jadranského mora a Balkán budú aj naďalej zažívať teplejšie počasie s množstvom slnečných lúčov. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd