Na horách pribúda úrazov. Turista dnes po páde zomrel

Veronika Sádovská

Kvôli peknému počasiu a sťaženému cestovaniu máme v našich horách oveľa viac domácich aj zahraničných turistov. Pribúda aj úrazov.

Cestovať do vzdialenejších destinácií je obmedzené, preto sa mnohí Slováci rozhodli dovolenkovať doma. Keďže patríme k bezpečnejším krajinám, cestujú do našich hôr aj zahraniční turisti. Okrem ľahších zranení a vysilenia museli horskí záchranári dnes ratovať aj malého chlapca. 

Dnes dopoludnia spadol 11-ročný chlapec z Belgicka zo skaly z výšky asi 6 - 7 metrov. Utrpel vážne zranenie chrbtice a nôh. Podľa hovorkyne HZS, Zuzany Hopjakovej, spadol najprv na nohy a potom na chrbát.

Po základnom ošetrení a podaní liekov proti bolesti ho s podozrením na zlomeninu chrbtice previezli do popradskej nemocnice. 

Toľko šťastia pri páde však nemal poľský horolezec. Ten v popoludňajších hodinách spadol z Dupkeho lávky. Na miesto okamžite priletel vrtuľník, pomôcť mu však nedokázali. Po páde asi 100 m utrpel zranenia nezlučiteľné zo životom.

Môže sa zdať, že nepoučiteľní sú len zahraniční turisti, ale nie je tomu tak. V Pieninách včera utrpel vážny úraz slovenský cyklista a v Malej Fatre včera skolabovalo od vyčerpania z túry len 12-ročné dievča slovenskej národnosti.

Ak ste sa rozhodli dovolenku stráviť na horách, nepreceňujte svoje sily ani počasie. Zranenie sa môže prihodiť naozaj každému.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd