Dara Rolins otvorene o svojom biznise: Za mesiac zarobí obrovské prachy. Z tej sumy sa vám zatočí hlava...

Zdieľať
Dara Rolins
Dara Rolins Foto: SITA

Zárobky spevákov, či speváčok rozhodne nepatria k tým najnižším. Ak patríte navyše do áčkovej kategórie interpretov, môžete si pýtať poriadne mastné sumičky za svoje vystúpenia. Výnimkou nie je ani stálica česko – slovenského šoubiznisu Dara Rolins, ktorá sa v najnovšom čísle českého mesačníka Forbes rozhovorila aj o svojich rozprávkových zárobkoch. A tá suma je obrovská!

Rolins patrí do prvej ligy už niekoľko desiatok rokov a rozhodne sa neplánuje z tejto kategórie nijako pratať preč. Navyše sa k jej hudobnému biznisu pridal aj ten instagramový, na ktorom má vyše 600 tisíc followerov. Spolupráce s firmami jej tak prinášajú nemalé sumičky aj prostredníctvom tejto platformy. Dokopy si tak mesačne príde na poriadne slušný balík peňazí. „Za normálnych okolností za mesiac zarobím okolo 700-tisíc až milión českých korún (26 – 37 tisíc eur). Je to za živé vystúpenia, koncerty a komerčné akcie. K tomu ešte miliónové kontrakty z Instagramu,“ povedala Dara pre Forbes. Ročne si tak môže v najlepšom prípade prísť na neuveriteľných takmer 450 tisíc eur. Samozrejme od toho je potrebné odpočítať náklady pre ľudí, ktorí s ňou spolupracujú, manažéra, náklady na život, avšak stále sa bavíme o naozaj mastnej sume, ktorá jej mesiac, čo mesiac pristane na účte.

To je však zároveň vykúpené daňou za neustále cestovanie, čas mimo domova, bez jej dcéry Laury, čo aj samotná speváčka priznáva, že je to najhoršie na jej profesii. „Sú to hodiny a hodiny na cestách, som kočovník. Neustále bojujem s tým, koľko času tým strávim. Čo všetko som mohla urobiť a hlavne, koľko vecí sme si mohli povedať a prežiť s mojou dcérou, čo všetko som jej mohla ukázať. Tieto výčitky ma ničia,“ opisuje svoje pocity bez okolkov Dara. To, že sa objavila na obálke prestížneho mesačníka je však obrovský úspech. Forbes ju totiž zaradil k 10 najúspešnejším umelcom v Čechách, čo Dara bez najmenších pochýb je. Aj keď už neprodokuje jeden hit za druhým, o jej vystúpenia je enormný záujem a sila sociálnych sietí je rovnako tak pre klientov zaujímavá. Skutočnosť, že som sa ocitla na titulke časopisu Forbes, svetovom magazíne o podnikaní, peniazoch a úspechu vnímam ako totálny úlet. Mám zo seba prevelikú radosť. Stala som sa tak prvou speváčkou – ženou česko-slovenského šoubiznisu, ktorej sa niečo také podarilo. Mať na čele napísané forbes je sen a tí, ktorí túto 100 ročnú americkú ´encyklopédiu´ najúspešnejších ľudí sveta poznajú vedia o čom hovorím a určite majú pochopenie pre moju aktuálnu eufóriu,“ napísala speváčka na sociálnej sieti. Nuž, Darina snaha za celé roky sa zrejme vypláca.

Dara na obálke českého Forbes
Dara na obálke českého Forbes Foto: www.forbes.cz

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom