Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Futbalový klub na Slovensku podporí takmer 6 miliónmi maďarský futbalový zväz
Zdielať na

Futbalový klub na Slovensku podporí takmer 6 miliónmi maďarský futbalový zväz

KOMÁRNO / Maďarská vláda vyčlenila 3 miliardy forintov, čo je asi 10 miliónov eur, na podporu futbalových klubov a to nielen v Maďarsku, ale aj za jeho hranicami. Zaujímavé je to, že viac ako polovicu z tejto sumy, presne 5,9 milióna eur, posielajú do Komárna prostredníctvom Maďarského futbalového zväzu.

V druhom najstaršom futbalovom klube Slovenska, v komárňanskom KFC, v stredu ráno neverili vlastným očiam a ušiam – maďarská vláda odsúhlasila na rekonštrukciu ich štadióna takmer 6 miliónov eur. Bývalý predseda komárňanského klubu a súčasný riaditeľ mestskej príspevkovej organizácie, ktorá spravuje aj futbalový štadión, má informácie zatiaľ len z médií, oficiálny oznam ešte nedostali. "Ja sa môžem tomu iba tešiť, to je úžasné niečo, okrem hlavnej tribúny, ktorá bola skolaudovaná v roku 1996, je čo robiť, pretože ten zemný val okolo, to bolo dané do užívania v 1961 a odvtedy sa tu vlastne nič podstatného neudialo," povedal Tomáš Nagy,riaditeľ mestského podniku Comorra Service.

Jednou z podmienok bolo, aby sa futbalový klub dostal do celoslovenskej súťaže. Tú komárňanské KFC splnilo, keď sa po 40 rokoch opäť prebojovali do druhej ligy. Pred 3 mesiacmi klub písomne požiadal maďarskú vládu o pomoc, reflektovali na informácie o chystanej cezhraničná výpomoci. Pred tromi týždňami navštívila Komárno zástupkyňa maďarskej vlády. "Som ju previedol aj po futbalovom štadióne aj po ostatných strediskách, ktoré spadajú pod správu Comorra Servis, že to príde tak skoro, to som vôbec nepočítal, pretože u nás sa to deje troška pomalšie," hovorí Nagy.

"Keď naši nemajú, čo máme robiť, my sme žiadali aj tu, bolo nám aj na papieri prisľúbené a do dnešného dňa sme to nedostali, ešte musia prísť peniaze, musíme projekty, musíme všetko," hovorí predseda KFC Komárno, Juraj Baráth. Za takmer 6 miliónov eur má byť v 35-tisícovom Komárne vybudovaný vyhrievaný trávnik, nové ihrisko s umelým trávnikom, obnovia sa prezliekarne, hlavná tribúna a postavené má byť aj nové hľadisko.

Kedy budú môcť čerství komárňanskí druholigisti kopať koženú na vynovenom štadióne nevedno, maďarská strana ešte nezverejnila žiadne podrobnosti.

Súvisiace články