Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Opravár bicyklov, ktorý na nich nevie jazdiť. Napumpujte svoju dušu filmom Raoul Taburin

.alžbeta Kyselicová .kultúra

Príbeh plný bicyklov, slnka, prajných ľudí a milé tajomstvo ukryté hlboko v duši opravára. Do kín tieto dni zamieri tandem letnej idylky v podobe francúzskej komédie Raoul Taburin.

Opravár bicyklov, ktorý na nich nevie jazdiť. Napumpujte svoju dušu filmom Raoul Taburin Aerofilms.cz

film ukazuje komunitou uznávaného opravára bicyklov Raoula (Benoit Poelvoorde) z mestečka na juhu Francúzska, kde sa deti pomaly už rodia s pomocnými kolieskami a na bicykli jazdí každý. Takmer každý. Raoul od detstva skrýva veľké tajomstvo aj pred svojimi najbližšími – nikdy sa nenaučil bicyklovať.

Tajomstvo jeho života a snaha ukryť pravdu pred všetkými, vrátane manželky, sa tiahne celým dejom, rovnako ako snová atmosféra, jemný humor a prekrývanie reality a fantázií postáv.

Hoci je hlavný hrdina ľuďmi v mestečku rešpektovaný a prijatý za svoje opravárske zručnosti, jeho najväčším postrachom je, žeby skutočnosť vyplávala na povrch. Skrývanie pravdy na seba nabaľuje drobné klamstvá a z nich vyplývajúce vtipné príhody.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.posledné
.neprehliadnite