Len nedávno sa uskutočnilo výberové konanie na post predsedu Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb. Poznačilo ho však množstvo pochybností, a preto na reakciu nebolo treba dlho čakať. Ako prvý odporučil ministrovi dopravy Andrejovi Doležalovi konanie zopakovať poslanec Peter Kremský (OĽaNO), predseda parlamentného výboru pre hospodárske záležitosti. O výberovom konaní má viacero pochybností, pričom verejne ich nekonkretizoval.

O post predsedu regulačného úradu mali záujem pedagóg Karol Achimský, bývalý výkonný viceprezident Telekomu Pavol Kukura, ktorý u operátora pôsobil do roku 2010, Branislav Máčaj, ktorý v rokoch 2006 až 2008 viedol predchodcu regulačného úradu a Ivan Marták, ktorý dlhé roky viedol oddelenie stratégie a regulácie v Orangei.

„Mrzí ma, že sa pri výberovom konaní objavili vážne pochybnosti o jeho podmienkach a priebehu, ktoré môžu vrhnúť tiež podozrenia na vybraného uchádzača a ohroziť jeho priechodnosť vo vláde či parlamente,“ uviedol Peter Kremský.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa