Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Tvár .týždňa: Dvojtvár Matollár

.martin Mojžiš .slovensko .tvár týždňa

Jeden z najväčších zlosynov komiksovej série o Batmanovi je Two-Face, muž so zohavenou polovicou tváre. Na Slovensku to začína byť podobné, lenže náš Two-Face sú dvaja muži, každý s jednou tvárou. A ohavné majú nie tie tváre, ale duše.

Tvár .týždňa: Dvojtvár Matollár Jozef Jakbučo/Pettit Press/Profimedia

o tom, že Dvojtvár Matollár nebude tvárou boja proti zločinu, ale naopak, tvárou zločinu samotného, je po minulom týždni dosť ťažké pochybovať. Napriek tomu o tom veľa Slovákov pochybovať bude – udatný slovenský národ totiž dokáže ťažkosti prekonávať. A priznajme si, pre pochybovačov existujú nie bezvýznamné poľahčujúce okolnosti. 

Dvojtvár Matollár nás v priebehu minulého týždňa zahrnul toľkými podnetmi na zamyslenie, že už nie je celkom triviálne sledovať, ktoré z nich vypovedajú len o bláznivej prítomnosti a ktoré sú jasnými signálmi hrozivej budúcnosti.

Začnime podnetmi, ktorými nás kŕmil fun predseda NR SR, podvodník lege artis, emeritný vekslák, popredný slovenský mafiofil, sup všetrt a svetový expert v oblasti fuzzy logiky Boris Kollár. Podľa tohto skalického magistra jasný plagiát nie je plagiát, jasné vydieranie nie je vydieranie a jasná vyhrážka nie je vyhrážka. Má to svoju logiku – veď ani Jasná Poľana nie je Poľana. (Jasná Poľana je v Rusku a narodil sa v nej Tolstoj, Poľana je na Slovensku a narodil sa pod ňou Detvan. A Detvan nebol tlstý.)

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite