Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Poprad súčasťou KHL!
Zdielať na

Poprad súčasťou KHL!

Poprad v druhej najkvalitnejšej svetovej hokejovej lige

V Poprade bude aj naďalej fungovať aj samostatný extraligový klub HC, ktorý nie je naviazaný na HC Lev.

"V piatok prebehlo zasadnutie predstaviteľov KHL a jednoducho sa udialo to, čo sa udialo. Samozrejme, sme radi, že sme boli nápomocní klubu Lev Hradec Králové, aby si splnil svoj sen štartovať v KHL. Teší nás, že sme im mohli pomôcť a uvidíme, ako to pôjde ďalej, pretože je potrebné urobiť ešte ďalšie kroky... Pevne však verím, že na popradskom štadióne uvidíme ruskú najvyššiu súťaž a druhú najkvalitnejšiu na svete," uviedol výkonný riaditeľ HK Poprad Tibor Turan a dodal: "Predstavitelia KHL nemali žiadne špeciálne požiadavky čo sa týka interiéru, alebo exteriéru štadióna. Pôjde len o úpravy, ktoré sme schopní zvládnuť jednak finančne a jednak k ich spokojnosti, teda podľa ich predstáv."

V novej sezóne bude mať KHL 24 účastníkov a Poprad sa stane prvým mestom mimo krajín bývalého ZSSR, ktorého zástupca v nej bude štartovať. Doteraz v nej hrali iba kluby z Ruska a krajín, ktoré boli v minulosti jeho súčasťou.


Ohlasy médií na rozhodnutie predstaviteľov Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) povoliť štart tímu HC Lev v tejto súťaži v sezóne 2010/2011:

Sport (ČR): „Hradec KHL neuvidí, hrať sa bude v Poprade. Česi KHL hrdo odmietli, namiesto nich sa na východoeurópsku súťaž môžu tešiť Slováci. Pôvodne hradecký projekt HC Lev sa sťahuje do Popradu, jeho prijatie už vedenie súťaže odobrilo. Zostáva už len podpis štyroch riaditeľov, ale to už by mala byť len formalita.“

iDnes.cz (ČR): „Hokejový klub Lev Hradec Králove bude hrať ruskú KHL. Sídlo má v Poprade. Bizarná situácia nastala ohľadne účasti hradeckého hokejového klubu v ruskej Kontinentálnej lige.

Lidové noviny (ČR): „Hradec Králové si predsa KHL zahrá, ale doma bude v Poprade.“

Gazetu.ru (Rus.): „Československý Lev skočil do KHL. Lev z Popradu zaradili do KHL a bude súčasťou ligy v nasledujúcej sezóne.“


View Larger Map

Súvisiace články