Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zvrat v počasí počas nasledujúcich dní: Tropické horúčavy vystrieda rapídne ochladenie
Zdielať na

Zvrat v počasí počas nasledujúcich dní: Tropické horúčavy vystrieda rapídne ochladenie

BRATISLAVA / Hoci vo štvrtok z rána bolo na oblohe viac oblakov a objavovali sa aj dažďové kvapky, čaká nás teplý, letný prázdninový deň.

"Vo štvrtok počasie na našom území ovplyvňuje zvlnené studené frontálne rozhranie, ale na juhozápade Slovenska bude postupne oblakov menej a teplota bude stúpať," uviedla známa meteorologička Miriam Jarošová. Ako ďalej informovala, na severe a východe Slovenska pri oblačnej oblohe bude od 20 do 25°C, na západe až do 30°C.

V piatok nás čakajú tropické horúčavy


Štvrtková tropická teplota len predznamenáva horúce počasie, čo bude u nás v piatok na celom území. Bude slnečno s maximálnou teplotou od 28°C na severe po 34°C na juhu. Bude k nám prúdiť teplý vzduch od juhozápadu až k západu.

Sobota a nedeľa už aj s prehánkami

V sobotu bude cez nás prechádzať ďalší studený front. Počasie bude rozdielne na západe a východe. Na západe už bude oblakov pribúdať, objavia sa aj prehánky, búrky a teplota bude od 21 do 26 stupňov. Vo východnej polovici bude oblakov aj zrážok menej a bude teplejšie - a to až do 32 stupňov. "Za studeným frontom k nám bude prúdiť chladnejší vzduch od severozápadu," dodala Jarošová. V nedeľu môžeme očakávať ešte na viacerých miestach prehánky, vo východnej polovici aj búrky a bude chladnejšie a veterno, od 19 do 25-26 stupňov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy