Klub NFL mení logo aj názov, Redskins končia

NETKY.SK • 13 Júl 2020, 20:32 • 2 min
Klub NFL mení logo aj názov, Redskins končia

WASHINGTON - Klub amerického futbalu z Washingtonu zo súťaže NFL sa po 87 rokoch vzdal prívlastku Redskins, organizácia sa tiež zrieka svojho loga indiána.

slovakia

left justify in out

Rasistický podtón na pôvodných obyvateľov 

Takéto rozhodnutie prijali zástupcovia klubu po nátlaku organizácií bojujúcich za práva pôvodných obyvateľov krajiny, podľa ktorých bol tento názov urážlivý. Tlak na zástupcov klubu vyvíjali aj podporovatelia klubu, ktorý ešte rástol s protirasistickými protestami po smrti Afroameričana Georgea Floyda.

 

img

 

Jeden zo známejších tímov NFL 
Klub sa volal Redskins od roku 1933 ešte počas pôsobenia v Bostone, odkiaľ sa o tri roky neskôr presťahoval do hlavného mesta USA. Slávny Super Bowl odvtedy získali Redskins trikrát - v rokoch 1982, 1987 a 1991. Zatiaľ nie je známe, ako sa klub bude volať po novom.

 

img


Kritike založenej na podobnej báze čelia aj iné americké organizácie v ďalších športoch. Kým zmenu zvažuje aj účastník bejzbalovej MLB Cleveland Indians, podvoliť sa odmietol hokejový klub NHL Chicago Blackhawks.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona