#ziveslovo 14.7.2020

#ziveslovo 14.7.2020

Ježiš začal robiť výčitky mestám, v ktorých urobil najviac zázrakov, pretože sa nekajali: „Beda ti, Korozain! Beda ti, Betsaida! Lebo keby sa v Týre a Sidone boli stali zázraky, ktoré sa stali u vás, dávno by boli robili pokánie v kajúcom rúchu a popole. Preto vám hovorím: Týru a Sidonu bude v deň súdu ľahšie ako vám.

A ty, Kafarnaum, vari sa budeš vyvyšovať až do neba? Do pekla zostúpiš! Lebo keby sa boli v Sodome diali zázraky, ktoré sa diali v tebe, bola by zostala po tento deň. Preto vám hovorím: Krajine Sodomčanov bude v deň súdu ľahšie ako tebe.“

Mt 11, 20-24

 

politik Richard Vašečka

Ježiš nežartuje. Jeho dnešné slová by sa dali označiť za „tvrdú reč“. Robí výčitky, vyslovuje: „Beda!“, hovorí o súde a o pekle.

Nevyčíta však ľuďom ich hriechy a slabosti. Robí výčitky tým, ktorí sa vyvyšujú a zo svojich hriechov sa nekajajú. Karhá Kafarnaum, z ktorého pochádzal prvý pápež, svätý Peter, a dáva mu za príklad Sodomu, ktorá bola mestom hriechu. Tá by sa totiž dávno kajala, keby zažila také Božie činy ako Kafarnaum. Ušiam jeho poslucháčov to muselo znieť, ako keby dnes porovnával napríklad Vatikán a Las Vegas.

Nech nás Božie činy v našom živote nevedú k povýšenosti, ale k úprimnému a hlbokému pokániu.

 

TIP NA DNES:

Počúvaj v modlitbe, čo Ježiš vyčíta tebe.

 

Prihláste sa k odberu a dostávajte zamyslenia k evanjeliu na svoj e-mail.

Najnovší podcast+

Invalid Date

0:00