Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Minister školstva Branislav Gröhling má problém. Čelí podozreniu z pochybného titulu
Zdielať na

Minister školstva Branislav Gröhling má problém. Čelí podozreniu z pochybného titulu

BRATISLAVA / S diplomovou prácou má najnovšie problém minister školstva Branislav Gröhling. Podľa medializovaných informácií bola jeho diplomová práca do značnej miery skopírovaná z jeho bakalárskej práce. Minister školstva to obhajuje tým, že zhoda neho diplomovej práce bola iba 31%, podľa zistení denníka N to bolo viac ako 50 %. Gröhling, ktorý získal právnický titul na Paneurópskej vysokej škole práva v Bratislave, poskytol médiám len písomné stanovisko. 

O pochybnostiach diplomovej práce ministra informoval ako prvý Denník N"Prácu som napísal a obhájil pred 11 rokmi. Je v súlade s vtedajšími pravidlami, ktoré platili na škole. Nedá sa ju posudzovať podľa dnešných pravidiel. Už vôbec nie podľa pravidiel z iných škôl. Všetky podmienky som splnil a prácu obhájil. Dnes po 11 rokoch sa to nedá hodnotiť podľa iných pravidiel z iných škôl. Možno Paneurópska medzičasom zmenila pravidlá. Ale pred 11 rokmi ich mala jasne dané a ja som ich štandardne splnil," obhajuje sa minister školstva Branislav Gröhling. Reagoval tak na zistenia

Ministra školstva sa krátko pred pondelňajším rokovaním koaličnej rady zastal predseda parlamentu Boris Kollár. Práve Kollár pred niekoľkými dňami čelil vlastnému odvolávaniu v Národnej rade, pre podozrenia súvisiace s jeho diplomovou prácou.Predseda parlamentu tvrdí, že za ministrom školstva stojí a nebude podnikať žiadne kroky na jeho odvolanie. "SaSka urobila tlačovku a jasne ma nepodržali a napadli ma. Rovnako by som to mohol urobiť aj ja voči nim. Ale ja to neurobím, pretože to nie je korektné. Stojím pevne za pánom ministrom Gröhlingom a budem zaňho bojovať," vyhlásil Boris Kollár.

"Som poučený z kauzy Borisa Kollára, že som si na seba zobral niečo, čo som si nemusel brať a o veľmi podobnej situácií asi pomlčím. Nechávam to na vás a nech sa SaSka a minister školstva k tomu vyjadria. Aj možno druhí koaliční partneri, ktorí sa predtým vyjadrovali veľmi ohnivo," dodal premiér.

Takto čelil predseda parlamentu odvolávaniu:​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy