Stefanec
Europoslanec a člen predsedníctva KDH Ivan Štefanec. Foto: Kancelária IŠ.

KDH: Vyzývame Ľubomíra Vážneho aby odstúpil

Predstavitelia Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) vyzývajú Ľubomíra Vážneho, aby odstúpil z postu generálneho riaditeľa Sociálnej poisťovne. Podľa KDH nemôže človek s takým morálnym profilom zotrvávať na čele inštitúcie, ktorá nakladá s peniazmi občanov.

„Pán Vážny je politicky zodpovedný za mýtny tender v ktorom prišla Slovenská republika o stovky miliónov eur. Náklady na správu mýta sú u nás dva krát drahšie ako v susednej Českej republike. Pán Vážny by už nikdy nemal rozhodovať o verejných financiách, ak neodstúpi sám, mala by ho odvolať vláda Slovenskej republiky,“ odôvodnil Pavol Zajac poverený vedením KDH.

„V každej vyspelej krajine by človek s takouto minulosťou  buď odstúpil sám, alebo by ho vláda okamžite odvolala z funkcie. Občania dali  vládnym stranám mandát aj na to, aby bojovali s korupciou. Pán Vážny je jej stelesnením. Ak nebude vláda urýchlene konať, zahráva sa s dôverou ľudí,“ uviedol europoslanec a člen predsedníctva KDH Ivan Štefanec.

Viac..  EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

„Téme som sa venoval už ako poslanec Národnej rady. Zmluva štátu s firmou SkyToll je nastavená tak zle, že náklady tvoria až 50% príjmov a v tomto roku to bude možno až 70% pre výpadky v doprave. Neefektívnosť potvrdil aj Najvyšší kontrolný úrad. Pán Vážny nemá na svojom mieste čo hľadať,“ uviedol člen Predsedníctva KDH Igor Janckulík.

O dac

Odporúčame pozrieť

Europoslanci schválili podporu obchodu pre Ukrajinu aj ochranu poľnohospodárom EÚ

Európsky parlament v utorok schválil predĺženie dočasných opatrení na liberalizáciu obchodu pre Ukrajinu a zároveň …

Consent choices