Podpredseda strany Za ľudí a parlamentu Juraj Šeliga oznámi počas niekoľkých dní, či bude kandidovať na predsedu strany. Uviedol to na pondelkovej tlačovej konferencii s tým, že sa zariadi podľa toho, čo bude pre stranu najlepšie. Dôležité pre neho je, aby každý kandidát predstavil víziu pre stranu. Juraja Šeligu neprekvapila podpora dosluhujúceho šéfa Za ľudí Andreja Kisku pre podpredsedníčku Veroniku Remišovú za svoju nástupkyňu, no prekvapilo ho, že to oznámil cez médiá.

„Nemám ambíciu si napĺňať svoje ego alebo niečo také. Behom pár dní to zbehne a ja potom tak ako vždy doteraz verejne prídem a poviem, ako som sa rozhodol, ako sme sa rozhodli," uviedol J. Šeliga na margo svojej kandidatúry. Chce urobiť to, čo bude považovať za najlepšie pre stranu. „Ak viem pomôcť strane tým, že by som kandidoval a bol predseda, tak to urobím, ale ak sa diskusia nejako vyvinie a ponúkne niekto lepšiu víziu alebo to bude lepšia možnosť, však cítite, že strana Za ľudí je teraz v krehkej situácii, tak sa podľa toho zariadim," doplnil.

Na snímke vpravo podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová so svojím štátnym tajomníkom Vladimírom Ledeckým počas tlačovej konferencie na tému koniec rodinkárstva a klientelizmu v najmenej rozvinutých okresoch v Bratislave 9. júla 2020. FOTO TASR - Dano Veselský
Neprehliadnite

Remišová sa bude uchádzať o post predsedníčky strany Za ľudí

Juraj Šeliga podľa svojich slov vedel o preferenciách A. Kisku, preto ho neprekvapilo medializované vyjadrenie o podpore V. Remišovej. Prekvapil ho spôsob, akým to A. Kiska oznámil. „Ja by som to, pri všetkej úcte, neoznamoval cez Nový čas alebo Sme, nie kvôli mne, ale kvôli všetkým členom, najprv by som to povedal im," uviedol s tým, že to na jeho postupe nič nemení. Na otázku, či by bola V. Remišová dobrá líderka,  J. Šeliga povedal, že očakáva od všetkých prípadných kandidátov predstavenie vízie, kam sa má strana posunúť. Nerobí si ideály, že Za ľudí je v jednoduchej situácii.

Andrej Kiska nedávno oznámil, že predsedom Za ľudí ostane len do augustového snemu, kandidovať na ňom už nebude. V líderskej pozícii ho od parlamentných volieb zastupuje V.  Remišová, ktorú zároveň podporil na funkciu šéfky strany. Veronika Remišová sa stala oficiálnou kandidátkou na predsedníčku po piatkovom (10. 7.) nominačnom sneme v Bratislave. Okrem Veroniky Remišovej a Juraja Šeligu zvažuje kandidatúru na predsedu strany člen predsedníctva Miroslav Kollár.