Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dobšinský kopec sa stal osudným pre motorkára (43). Zasahovať museli aj leteckí záchranári
Zdielať na

Dobšinský kopec sa stal osudným pre motorkára (43). Zasahovať museli aj leteckí záchranári

ROŽŇAVA / Dobšinský kopec je známy početnými ostrými zákrutami. Na riskantnú jazdu tam v nedeľu popoludní doplatil aj motorkár z okresu Košice - okolie. Po silnom náraze preletel cez zvodidlá. Na miesto nehody vyrazil aj vrtuľník.

Ku nehode došlo pravdepodobne počas predbiehacieho manévra. Vodič zrejme stratil nad motorkou kontrolu. "Na rovnom úseku cesty pri predchádzaní vozidiel zišiel s motocyklom ku krajnici, následne na nespevnenú časť a zachytil zvodidlo," informovala policajná hovorkyňa Jana Mésárova. 43-ročný vodič po náraze preletel cez zvodidlo, rozbitá motorka ostala uprostred cesty. Okoloidúci vodiči ihneď volali pomoc. "Po našom príchode sme zistili, že ide o nehodu motorkára. Muž bol v opatere RZP," povedal veliteľ zásahu hasičov Branko Tokarčík.

Na pomoc motorkárovi priletel aj záchranársky vrtuľník z popradskej nemocnice. "Pacient utrpel traumatické poranenie hornej končatiny následkom dopravnej nehody," informoval hovorca záchranárov Andrej Hirjak. Motorkár utrpel ťažké zranenia, s predpokladanou dobou liečenia 4 mesiace. Hasiči motorku zabezpečili proti požiaru o odťah sa postarala odťahová služba. Dobšinský kopec bol počas vyšetrovania nehody v jednom pruhu úplne uzavretý, dopravu riadili policajti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy