Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Smrteľná nehoda na východe. Žena zomrela na mieste, muža prevážal vrtuľník
Zdielať na

Smrteľná nehoda na východe. Žena zomrela na mieste, muža prevážal vrtuľník

TREBIŠOV / Pri nehode v okrese Trebišov prišla o život 58-ročná žena. Jej manžel, ktorý sa s ňou viezol v aute, utrpel ťažké zranenia. Auto skončilo v priekope prevrátené na streche.

K tragickej nehode došlo medzi Veľatmi a Trebišovom. Auto s manželmi skončilo mimo cesty, prevrátené na streche.

"Nestotožnený vodič z doposiaľ nezistených príčin zišiel s vozidlom mimo vozovku do trávnatej priekopy a narazil do zvodidiel, následkom čoho vozidlo vymrštilo a prevrátilo sa na strechu," opísala hovorkyňa košickej polície Jana Mésarová. Manželia havarovali neďaleko obce, kde bývajú. Ich auto si všimol okoloidúci šofér, ktorý okamžite zastavil a posádke sa vybral na pomoc.

"Šofér trúbil ešte, tak som rýchlo bežal na druhú stranu a potom sa pridali ďalšie autá a už sa volala záchranka," hovorí okoloidúci šofér. 60-ročný muž, ktorý sedel na mieste vodiča, bol pri vedomí a komunikoval. Mal však vážne poranenú chrbticu a vraj si necítil nohy.

"Tu v tejto dedine vo Veľatoch je záchranár, tak som volal rýchlo jeho, aby sme mu nijak neublížili, nepoškodili. Tak on došiel a za prítomnosti jeho sme rozbili okno a vybrali ho vonku z auta," dodáva šofér. Ťažko zranenému mužovi museli prísť na pomoc aj leteckí záchranári.

"Príslušníci pomohli jednu ťažko zranenú osobu naložiť na palubu vrtuľníka," uviedol veliteľ zásahu Róbert Roman. 

"Po doplnení liečby ho záchranári preložili na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave, pri vedomí bol letecky prevezený na kliniku úrazovej chirurgie univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach," rozpráva hovorkyň leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková. Život jeho 58-ročnej manželky sa zachrániť nepodarilo. Utrpela vážne zranenia, ktorým na mieste nehody podľahla.

"Ťažko zranenému mužovi bola odobratá krv na zistenie požitia alkoholických nápojov, nebohej žene táto skutočnosť bude zisťovaná pri pitve," informuje Mésarová. Polícia zisťuje bližšie okolnosti nehody aj za účasti znalca z odboru dopravy. Zatiaľ totiž nie je jasné, ktorý z dvojice auto šoféroval.

"Policajný vyšetrovateľ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví," dodáva hovorkyňa košickej polície. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy