Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajta, ktorý havaroval pod vplyvom alkoholu, už vyšetruje inšpekcia
Zdielať na

Policajta, ktorý havaroval pod vplyvom alkoholu, už vyšetruje inšpekcia

KOSTOLIŠTE / Mama s dcérou sa počas víkendu vybrali na nákupy. Cestu im však v Kostolišti na Záhorí skrížil policajt, ktorý šoféroval mimo služby, mal byť pod vplyvom alkoholu a spôsobiť dopravnú nehodu. Prípad už rieši inšpekcia ministerstva vnútra.

"On to vpálil do mňa, celý čas pozeral na mňa a nesnažil sa ani pribrzdiť, ani strhnúť volant do priekopy, stále na mňa mieril," opísala  manévre policajta pani Elena, ktorá si s dcérou chcela v sobotu urobiť výlet a kúpiť jej darček k 17. narodeninám. Policajt mal podľa svedkov nehody viackrát prejsť do protismeru, až napokon došlo k nehode.


"Pacienti utrpeli ľahké poranenia následkom dopravnej nehody. Bezodkladne bol vydaný pokyn na zásah pozemným ambulanciám ZZS," uviedol Andrej Hirjak z operačného strediska záchrannej služby.


Dcéra pani Eleny sa ešte v súčasnosti nachádza na bratislavských Kramároch a čakajú ju ďalšie vyšetrenia. "Má otras mozgu a má poškodenú krčnú chrbticu. Ja mám pomliaždené kolená a zlomený stavec na chrbtici. Ja som odvtedy ani nejedla, ani nespala, cítim sa strašne zle, stále to mám pred očami," povedala.


V tom čase už bol policajt mimo služby, ale podľa svedkov z miesta nehody mal mať napriek tomu oblečenú uniformu. Okrem vulgarizmov, ktorými údajne počastoval nielen vodičku, ale aj jej manžela, sa ich mal snažiť aj podplatiť."Že nemá sa to nikam dávať, že nemám volať policajtov, a že on to zaplatí," pokračuje poškodená.


Podľa svedkov mal muž z miesta nehody navyše na chvíľu ujsť do neďalekého domu. Na miesto činu sa napokon vrátil v civilnom oblečení. "Pani ho zobrala dovnútra k sebe, tam ho poumývala a vlastne až potom vyšiel von," vyrozprával svedok nehody.

"Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre podozrenie z trestného činu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. V súčasnosti vykonáva všetky úkony potrebné pre rozhodnutie o ďalšom postupe vo veci," informovala hovorkyňa ministerstva vnútra Petra Friese.

Auto s manželským párom skončilo mimo cesty. Viac o tragickej dopravnej nehode v reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy