Šéfa Iuventy Róberta Hronského po kauze podivných nákupov odvolali

13.7.2020

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Generálneho riaditeľa Iuventy – Slovenského inštitútu mládeže Róberta Hronského odvolali z funkcie s účinnosťou od 24. júla. Potvrdilo to ministerstvo školstva. Výberové konanie na nového šéfa tejto príspevkovej organizácie rezortu školstva bude vo štvrtok (16. 7.).

Nadácia Zastavme korupciu na sociálnej sieti informuje, že koncom mája upozornila na podivné nákupy v Iuvente. "Organizácia, ktorá pracuje s mládežou, nakupovala kancelárske potreby od riaditeľovej svokry," uviedla nadácia. Hronský v zverejnenom článku na index.sme.sk argumentoval, že ako generálny riaditeľ nevstupuje do procesu obstarávania. "Všetky hospodárske subjekty, ktoré boli oslovené na predloženie ponúk v rámci prieskumu trhu, boli identifikované na základe referencií," uviedol.

Nadácia tvrdí, že minister školstva Branislav Gröhling (SaS) bol na problém upozornený a následne ministerstvo s Hronským ukončilo spoluprácu. Nové vedenie má vzísť zo štvrtkového výberového konania.
Iuventa – Slovenský inštitút mládeže je štátna inštitúcia priamo riadená ministerstvom školstva. Predmetom jej činnosti je práca s mládežou mimo školy a rodiny a mládežnícka politika na Slovensku aj mimo neho.

(TASR)

Páčil sa vám článok?