HuaweiSpravodajstvo

MediaTek má byť údajne pod tlakom, aby obmedzil dodávky procesorov pre Huawei

Tlak na Huawei sa údajne stupňuje, hovorí známy portál

Asi už ako viete, tak spoločnosť Huawei je dlhodobo pod tlakom americkej vlády, pričom v posledných mesiacoch došlo k zvýšeniu tlaku, ktorý obmedzil spoločnosti Huawei možnosti obchodovania aj so spoločnosťami, ktoré využívajú na výrobu svojich produktov americké technológie. Ide tak aj o firmy, ktoré sídlia mimo územia USA. Najväčší dopad to má na spoluprácu s TSMC.  Ide o hlavného dodávateľa procesorov pre Huawei, ktorý už čoskoro nebude schopný dodávať procesory pre čínskeho výrobcu smartfónov. Inými slovami, Huawei musí rýchlo nájsť alternatívneho dodávateľa.

MediaTek by mohol byť kľúčovým partnerom spoločnosti, ale…

Ako jeden z kľúčových  potenciálnych dodávateľov procesorov pre Huawei sa spomína MediaTek, ktorý už dlhšiu dobu dodáva časť procesorov pre telefóny čínskeho výrobcu smartfónov. Pričom nasvedčujú tomu aj  špekulácie z posledných týždňov, ktoré hovoria o tom, že spolupráca medzi týmito spoločnosťami by mala pomaly, ale isto naberať na obrátkach. Išlo by tak o vcelku logický krok.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Oppo chce vlastné procesory. Dôvodom majú byť údajne sankcie voči Huawei

Na konci dňa, tomu však tak nemusí byť. Dôvodom je, že kooperácia medzi oboma spoločnosťami môže byť negatívne ovplyvnená ďalšími aktérmi. Informuje o tom zahraničný portál Gizchina.com, ktorý píše, že americké úrady mali údajne požiadať taiwanského ministra hospodárstva, aby presvedčil MediaTek, aby zredukovali dodávky procesorov pre spoločnosť Huawei. To, k akej redukcii dodávok by malo dôjsť sa však už nespomína. Zdroj portálu však hovorí, že by nemalo dôjsť k úplnému odstrihnutiu od dodávok procesorov.

Samotné ministerstvo hospodárstva však tieto informácie vo svojom stanovisku vyvrátilo a povedalo, že nedostali žiadne požiadavky zo strany Ameriky. Píše portál money.udn.com.

Portál Gizchina ďalej píše, že nákupy spoločnosti Huawei od spoločnosti MediaTek sa mali údajne zvýšiť o 300%, pričom dodávky 5G procesorov predstavujú približne 42-miliónov kusov procesorov.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close