Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Hongkong opäť sprísňuje opatrenia proti šíreniu koronavírusu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Úrady v Hongkongu v pondelok zaznamenali 52 prípadov ochorenia COVID-19, pričom v 41 prípadoch došlo ku komunitnému prenosu nákazy.

Hongkong 13. júla (TASR) - Hongkonské úrady od stredy sprísnia viaceré opatrenia týkajúce sa zhromažďovania ľudí a dodržiavania spoločenského odstupu. Dôvodom sú obavy z opätovného šírenia nového koronavírusu.

S odvolaním sa na vyjadrenie najvyššej predstaviteľky Hongkongu Carrie Lamovej o tom v pondelok informovala agentúra Reuters.

Hongkonská vláda zníži maximálny počet ľudí na zhromaždeniach z 50 na 4. Takéto opatrenie platilo pre občanov tohto autonómneho územia Číny v marci tohto roku.

Svoje prevádzky musí na týždeň zatvoriť dvanásť vybraných typov zariadení, medzi ktorými sú aj telocvične či videoherne. Reštauráciám bude umožnené vydávať jedlo a nápoje až po 18.00 h. Zákazníci si však budú musieť vziať svoje objednávky so sebou.

Vo verejnej doprave bude tiež povinné zakrývanie nosa a úst.

Úrady v Hongkongu v pondelok zaznamenali 52 prípadov ochorenia COVID-19, pričom v 41 prípadoch došlo ku komunitnému prenosu nákazy.

Hongkonský Úrad pre vzdelávanie (EDB) v piatok oznámil, že od pondelka sa zatvoria všetky miestne školy. Dôvodom je nárast počtu prípadov lokálneho šírenia nového druhu koronavírusu, čo zvýšilo obavy o prenose v tamojších komunitách. Väčšina škôl v Hongkongu je pre pandémiu choroby COVID-19 zatvorená už od februára. Na neskorší termín bol presunutý aj hongkonský knižný veľtrh, ktorý ročne navštívi približne milión ľudí.

Podľa agentúry Reuters v Hongkongu od konca januára evidujú 1522 infikovaných a osem úmrtí v dôsledku ochorenia COVID-19.