Smer-SD žiada ministra financií, aby zverejnil dohodu s bankami
13 | 07 | 2020 I SITA

Strana Smer - sociálna demokracia žiada ministra financií Eduarda Hegera, aby zverejnil výklad dohody medzi bankami a vládou SR.


"O ministrovi financií mám veľké pochybnosti. Buď je úplne mimo, čo je nebezpečné, alebo to robí úmyselne, čo je ešte nebezpečnejšie," povedal na pondelkovej tlačovej konferencii predseda strany Smer-SD Robert Fico. Na ministerstve financií prevláda podľa neho miera amaterizmu a najviac na tejto pandémii na Slovensku zarobia banky.

Už vlani banky zarobili niekoľko sto miliónov eur, v tomto roku zarábajú podľa Fica aj na odklade splátok, zvyšujú bankové poplatky a zarábajú aj na tom, že im štát odpustil bankový odvod. Peniaze treba podľa neho brať tam kde sú a nie tam kde nie sú. "Banky, ktoré majú stámilionové zisky, im nielenže neberú, ale im aj pridávajú." Len v tomto roku bude bankám odpustené na bankovom odvode 150 mil. eur. "Vláda odpúšťa bankám, ktoré sú nažraté až po krk," upozorňuje Fico.

V kauze Kiskových videí vypovedal krajský šéf Smeru, obvinenia odmieta
V kauze diskreditačných videí namierených proti exprezidentovi Andrejovi Kiskovi sa objavilo meno nového šéfa Smeru v Prešovskom kraji Petra Šucu. Ten však akúkoľvek spojitosť s videami odmieta. Čítať ďalej
13 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok


To, že sa bankám na Slovensku darí, povedal na pondelkovej tlačovej konferencii aj bývalý minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD). "Bankám sa na Slovensku darí. Minuloročný hrubý zisk 804 mil. eur bol za posledných deväť rokov vôbec najvyšší," skonštatoval Kamenický.

Minister financií Eduard Heger v reakcii na sociálnej sieti uviedol, že znalosti Roberta Fica o ekonomike boli vždy mizerné a nie je tomu inak ani pri bankovom odvode. "Veď samotná Národná banka Slovenska, ktorú dnes riadi bývalý podpredseda Smeru, Peter Kažimír, nás vyzývala ako vládu niekoľkokrát, aby sme bankový odvod zrušili, pretože ohrozuje zdravie bánk, naviac ohrozuje úspory občanov. Robert Fico je nebezpečný populista, ktorý so svojimi druhmi systematicky ruinoval našu ekonomiku," povedal Heger.

"On je ten posledný, kto tu môže niekoho poučovať a súdiť. Nakoniec, prehral voľby, rozpadol sa mu aj ten smerácky zlepenec, a proste sa s tým nevie zmieriť," dodal Heger.

Utorkové pojednávanie s predsedom ĽSNS nebude, súdu sa nevrátil spis
Hlavné pojednávanie s predsedom politickej strany Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) Marianom K. naplánované na utorok na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku sa neuskutoční. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína... Čítať ďalej
13 | 07 | 2020 | SITA