Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2020, 16:41
Čas čítania 0:49
Tina Hamarova

V britskej krčme nainštalovali pred bar elektrický drôt. Majiteľ chce donútiť ľudí udržiavať dostatočný dištanc

ZAUJÍMAVOSTI OPATRENIA
Uložiť Uložené

Prípady stále pribúdajú, no ekonomika už štartuje. Museli niečo vymyslieť.

Aj Veľká Británia sa po pandémii koronavírusu postupne otvára a hoci tam situácia nie je ani zďaleka tak dobrá ako u nás, postupne sa zobúdzajú reštaurácie, bary aj krčmy. Ich majitelia ale stále musia myslieť na to, ako v rámci priestoru udržať čo najväčšiu vzdialenosť medzi jednotlivými zákzníkmi. 

Jeden z barov v meste Cornwall na juhozápade Británie zašiel podľa portálu Ladbible trochu ďalej. Namiesto nápisov, značiek či obmedzeného vstupu, dal rovno k baru elektrické vedenie. 

„Predtým tu ľudia na to kašlali, nedodržiavali poriadne vzdialenosti medzi sebou, robili si, ťo chceli. Teraz snáď budú dodržiavť, čo treba a budú si udržovať odstup,“ vyhlásil pre Cornwall live majiteľ podniku Johnny McFadden

Potichu dodal, že vedenie je väčšinou vypnuté, no môže ho zapnúť. V prvom rade ide o varovanie pre tých, ktorí po pár pohároch piva nevedia čo so sebou.

Odporúčané
Británia zverejnila zoznam 59 bezpečných krajín, Slovensko na ňom chýba Británia zverejnila zoznam 59 bezpečných krajín, Slovensko na ňom chýba 10. júla 2020, 15:22

Veľká Británia aktuálne eviduje podľa údajov Univerzity Johna Hopkinsa takmer 300 tisíc nakazených a skoro 45 tisíc obetí pandémie nového koronavírusu. V počte mŕtvych sú treťou najviac zasiahnutou krajinou na svete. 

Aj napriek tomu britská vláda trvá na postupnom uvoľňovaní karanténnych opatrení, zatiaľ čo kritici sa obávajú, že to povedie k druhej vlne epidémie.

Domov
Zdieľať
Diskusia