Perníkový koláč
Perníkový koláč

Perník bez vajec

janeg - fotkajaneg, 13. júla 2020
Perník bez vajec
Foto: janeg

Moja vegánska verzia.
Zdroj: Pinterest

10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
1/4 hrnčeka (roztopený)
1 bal.
1 hrnček
2 PL
podľa chuti
podľa chuti (nasekané)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Cukor s roztopeným kokosovým olejom vyšľaháme, prilejeme mlieko a prešľaháme.

  2. 2

    Múku, kypriaci prášok do perníka a kakao preosejeme a pridáme k mliečnej zmesi. Dobre premiešame. Pridáme rum, môžeme si dopriať, perníku dodáva skvelú chuť. Podľa potreby prilejeme mlieko, cesto by malo byť redšie.

  3. 3

    Do cesta primiešame orechy (tento krok je voliteľný) a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

  4. 4

    Pečieme na 180 °C 25 minút, skontrolujeme prepečenie špáradlom.

  5. 5

    Horúci koláč potrieme džemom (najlepšie sa hodí kyslejší) a buď hneď posypeme strúhaným kokosom alebo necháme vychladnúť a polejeme roztopenou čokoládou. Čokoláda je určite lepšia, ale ak ste ako ja a nevydržíte, kým koláč vychladne (a nebodaj ešte čakať na tuhnutie čokolády!), zvoľte kokos.

    Perník bez vajec  - obrázok 5

Diskusia k receptu

letisia
Keďže je v recepte mlieko, tak nejde o vegánsky recept. Bezlaktózové mlieko sa vyrába z čerstvého kravského mlieka pridaním enzýmu laktáza.
janeg
@letisia (14.7.2020 11:27)

Pod bezláktózovým mliekom je myslené aj akékoľvek rastlinné :)
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia