Ambiciózny UAE Team povedie na Tour Aru, Pogačar počká

Riaditeľ tímu UAE Team Emirates Joxean Fernandez Matxín ohlásil ciele svojho tímu na ďalšiu Tour de France. Najväčšou hviezdou tímu sa vlani stal iba 21-ročný Tadej Pogačar (:uae:), ktorý pri svojej prvej Grand Tour skončil na Vuelte tretí. Vo skvelej forme pokračoval aj tento rok, vyhral Okolo Valencie a vrchársku etapu na UAE Tour, po návrate obral Rogliča o slovinský časovkársky titul.

Na druhej strane tímu zo Spojených arabských emirátov sa nachádza Fabio Aru (:uae:). Sardínčan zažil svoj vrchol v roku 2015, kedy španielsku Vueltu vyhral a bol považovaný za jedného z najlepších vrchárov sveta. Vážne zranenie a následne operácie stáli 30-ročného Taliana dobré dva roky kariéry. Aj napriek tomu pôjde na Tour ako líder zostavy, aspoň tak to verejne vyhlasuje Matxín.

„Aru bude hlavným lídrom lebo má najviac skúseností. Pogačar má pred sebou veľkú neznámu, je na začiatku kariéry. Jeho cieľom je naučiť sa čo najviac a uvidieť, kam to až dotiahne,“ cituje Fernandeza portál Velonews.

Šéf UAE Team Emirates zvolil navonok vyčkávaciu taktiku so slovinským diamantom v drese UAE. Na jar so supertalentom podpísal zmluvu do roku 2024. Na Tour tento rok ešte počítajú s ďalšími posilami, ktoré prišli do neustále rastúceho World Tour celku. Okrem Arua a Pogačara budú mať na Tour de France dôležitú úlohu aj David de la Cruz (:uae:) a Davide Formolo (:uae:), vrchári, ktorí prišli z Team Ineos, respektíve Bora – hansgrohe.

„Bude to dôležité kvarteto, v ktorom každý bude mať svoju vlastnú úlohu a zodpovednosť. De la Cruz bude mať neskôr líderskú úlohu na Vuelte, Najprv chcel ísť Giro – Vuelta, ale po zmene kalendára som ho požiadal, aby pomohol tímu na Tour,“ vysvetlil Matxín pre Biciciclismo.

Zo šprintérov sa vo Francúzsku môže tím sústrediť na Fernanda Gavíriu (:uae:), ktorému môžu pomáhať Alexander Kristoff (:uae:) alebo Jasper Philipsen (:uae:).

UAE Team Emirates budúcim najlepším tímom?

O financie sa tím spozorovaný krajinou na Blízkom východe či aerolinkou Fly Emirates nemá núdzu. Preto je v posledných prestupových obdobiach mimoriadne aktívny. Investuje hlavne do talentovaných mladíkov. Okrem Pogačara má v talóne mená ako Brandom McNulty, Mikkel Bjerg, Jasper Philipsen, Carlos Ardilla alebo iba 17-ročného Juana Ayusa. Ak im dokáže zostava poskytnúť optimálne podmienky na tréning a rozšírenie potenciálu, možnosť siahať na najväčšie cyklistické úspechy im určite neujde.

„Snažíme sa…neviem či o rok, dva alebo tri, ale chceme byť najlepším tímom na svete. Je to náročné a musíme rešpektovať rivalov. Ineos sa stal najlepším za dlhý čas a má vybudovanú rozsiahlu štruktúru, Jumbo Visma rastie veľmi vysokým tempom. Vieme, že je to zložité, ale musíme si stanoviť dôležité ciele a snažiť sa ich dosiahnuť.“

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár