Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Zo zahraničia

13. júla 2020

Zomrela najmladšia dcéra prezidenta Mandelu, príčina úmrtia Zindzi je zatiaľ neznáma


Tagy: úmrtie

Vo veku 59 rokov zomrela Zindzi Mandela, najmladšia dcéra juhoafrického prezidenta Nelsona Mandelu a aktivistky



Zdieľať
south_africa_obit_zindzi_mandela_27578 8c04dbfe39404e76b43c9a3d72382459 676x486 13.7.2020 (Webnoviny.sk) - Vo veku 59 rokov zomrela Zindzi Mandela, najmladšia dcéra juhoafrického prezidenta Nelsona Mandelu a aktivistky Winnie Madikizela-Mandela. Informuje o tom spravodajský portál BBC s odvolaním sa na verejnoprávneho vysielateľa SABC.


Zindzi Mandela skonala v pondelok v skorých ranných hodinách v nemocnici v Johannesburgu. Príčinu jej úmrtia zatiaľ nezverejnili.

Mandelova najmladšia dcéra


Zindzi Mandela bola Mandelovým šiestym dieťaťom a zároveň druhým s jeho druhou manželkou Winnie Madikizela-Mandela.

Vyrastala v čase boja proti apartheidu, a keď bol jej otec uväznený na Robben Island, zažívali spolu so sestrou a matkou šikanu zo strany juhoafrického režimu. Práve ona vo februári 1985 na verejnom zhromaždení prečítala Mandelovo odmietnutie ponuky na podmienečné prepustenie od vtedajšieho prezidenta PW Bothu.

Veľvyslankyňa v Dánsku


V poslednom čase vystupovala ako výrazná podporovateľka radikálnej pozemkovej reformy v Juhoafrickej republike. V čase svojho úmrtia pôsobila ako veľvyslankyňa v Dánsku.

Z Mandelových šiestich detí sú nažive už len dve - Zindzina sestra Zenani Dlamini a Pumla Makaziwe Mandela, dcéra z prvého manželstva s Evelyn Mase.


Zdroj: Webnoviny.sk - Zomrela najmladšia dcéra prezidenta Mandelu, príčina úmrtia Zindzi je zatiaľ neznáma © SITA Všetky práva vyhradené.

Tagy: úmrtie
   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
V júli si Česi priniesli koronavírus zo šiestich krajín, najviac zo Slovenska
<< predchádzajúci článok
Polícia 24 hodín monitorovala hraničné priechody, overila si dodržiavanie opatrení v súvislosti s koronavírusom