Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Polícia chytila v Trnavskom kraji viacerých opitých vodičov

Ilustračné foto.

Obvinený je aj 44-ročný Trnavčan, ktorý si sadol za volant s 1,69 promile alkoholu v krvi.

Trnava 13. júla (TASR) – V uplynulom týždni vykonali policajti na území Trnavského kraja u účastníkov cestnej premávky 3744 dychových skúšok. U 21 vodičov motorových vozidiel a 27 cyklistov bola dychová skúška pozitívna. Podľa krajskej policajnej hovorkyne v Trnave Martiny Kredatusovej sa deväť vodičov dopustilo prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, keďže mali v sebe nad jedno promile alkoholu.

Cez víkend obvinila polícia z tohto prečinu, za ktorý hrozí väzenie na jeden rok, 21-ročnú vodičku, ktorá pri kontrole v Piešťanoch nafúkala 1,27 promile, 37-ročného vodiča Jeepu Grand Cherokee, ktorému v obci Dolné Dubové namerali 1,31 promile. Obvinený je aj 44-ročný Trnavčan, ktorý si sadol za volant s 1,69 promile alkoholu v krvi, rovnako ako aj 34-ročný vodič Fordu Galaxy, ktorému v Dunajskej Strede na sídlisku Nová Ves policajti obvodného oddelenia namerali pri bežnej kontrole 1,54 promile.

„O pár minút neskôr na Malotejedskej ulici zastavili vodiča Fordu Fiesta z Nemecka s 1,77 promile. V meste Šaštín-Stráže nezvládol jazdu vodič VW Passat. Prešiel do protismeru, kde narazil do odstavenej Škody Superb. Tú náraz odhodil až na chodník. Vodičovi zistili policajti 1,52 promile alkoholu," dodala hovorkyňa. Všetci skončili v policajnej cele.