MojAndroid

Pripravovaná aplikácia HAKATRON, ktorá slúži na porovnávanie EČV zo živého obrazu s rôznymi databázami ukradnutých vozidiel, sa už čoskoro dočká svojho prvého ostrého testu. Overenie správnej funkčnosti aplikácie prebehne 28.7.2020 v čase od 6:30 do 8:30 na okruhu Slovakia Ring. Prostredníctvom Facebooku o tom informoval zakladateľ občianskeho združenia HAKA, Štefan Farkaš.

Vo svojom príspevku ďalej vysvetľuje akým spôsobom avizovaný test prebehne. Cieľom je vyskúšanie základných funkcií ako je napríklad správnosť zobrazovania potrebných informácií a schopnosť identifikovať vozidlá, ktoré sú nahlásené ako kradnuté. Z celého testovania má byť pripravené aj video, ktoré ukáže, ako to celé dopadlo.

Jedna sa o prvý ostrý test kde po drahé bude jazdiť 10 vozidiel rôznych značiek a budeme kontrolovať funkčnosť aplikácie a správne zobrazovanie informácií o vozidlách ( pátranie). Samozrejme jedno vozidlo nahodíme do pátrania a testujeme aj to či hľadáne vozidlo aplikacia najde.

Dôvod prečo sa testuje na súkromnom okruhu je jasný. Testovanie chceme zverejniť takže musíme testovať naše súkromné vozidla a bez prítomnosti náhodných osôb. ( podmienka na zverejnenie videa ) Samotná aplikácia samozrejme nič nenahráva a ani nič neukladá.

Termín oficiálneho zverejnenia aplikácie HAKATRON bude uverejnený dodatočne. Do veľkej miery bude zjavne závisieť od toho ako dopadne spomínané testovanie. Tvorcovia aplikácie HAKATRON však predpokladajú, že termín dostupnosti bude zverejnený približne do mesiaca od vykonania testu. To znamená, že známy bude do konca augusta 2020.

Náš tip
Nová aplikácia HAKATRON príde tento rok, overí EČV v reálnom čase
13.7.2020

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+