MojAndroid

Spoločnosť Xiaomi tradične predstavuje väčšinu nových produktov najprv na čínskom trhu a neskôr s menším alebo väčším oneskorením ich uvedie aj na globálny trh. Podľa portálu GSMarena má na stredu 15. júla naplánované globálne predstavenie viacerých noviniek. Mal by byť medzi nimi aj smart náramok Xiaomi Mi Band 5, ktorý už výrobca pred pár týždňami uviedol na čínskom trhu.

Pozvánka prezrádza výrobky, ktoré budú predstavené

Spoločnosť na udalosť upozornila na svojom twitter účte obrázkom, ktorý zobrazuje rok 2020. V jednotlivých číslach sú ukryté náznaky produktov, ktoré majú byť predstavené. V prvej číslici vidíme napríklad elektrický skúter, ktorý by mal byť podľa špekulácií Xiaomi Mi Scooter 2 Pro. Možno ho doplní aj model Mi Scooter 1S alebo 1 Lite. V druhej číslovke vidíme už na čínskom trhu predstavený smart náramok Xiaomi Mi Band 5.

Xiaomi pozvánka na predstavenie

Tretia by mala ukrývať až dve zariadenia. Podľa portálu GSMarena smartfón Redmi 9, ktorý sa už predáva v Španielsku, a smart reproduktor Xiaomi Mi Smart Home Hub. Posledná číslovka by mala ukrývať smart televízor Mi TV Master a smart USB zariadenie Mi TV Stick HDMI. Televízor Mi TV Smart by mal ponúknuť 65-palcový OLED panel s obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Predstavenie sa uskutoční v online prenose na oficiálnom Youtube kanáli Xiaomi 15. júla v čase 13:00 stredoeurópskeho času.

Prinesie Xiaomi Mi Band 5 do Európy aj mobilné platby cez NFC čip?

Asi najočakávanejším z menovaných výrobkov je smart náramok Xiaomi Mi Band 5. Jeho predošlé generácie boli na európskom kontinente a slovenskom trhu veľmi populárne. Novinka prináša väčší 1,1-palcový AMOLED displej s rozlíšením 126 x 294 pixelov, magnetické nabíjanie a hlavne NFC čip. S ním môžu majitelia na čínskom trhu využívať bezkontaktné platby. Je ale otázne, či to bude umožnené aj na európskom trhu. Náramok nevyužíva systém Wear OS a tým pádom nepodporuje ani platobný systém Google Pay. Ten je spolu s Apple Pay najrozšírenejším systémom pre bezkontaktné platby u európskych bánk.

Náš tip
Toto je TOP 10 Android hier, ktoré Slováci sťahujú najčastejšie (7/2020)
13.7.2020

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+