HuaweiSpravodajstvo

Huawei sa v Česku púšťa do spolupráce so Seznamom

V Česku dochádza k významnej kooperácii

Huawei rozvíja svoje obchodné vzťahy aj mimo domácej Číny. V susednej Českej republike bude aktívne spolupracovať so Seznamom, ktorý je aktuálne jediným relevantným konkurentom voči vyhľadávaču Google a zároveň konkuruje americkému gigantovi vo viacerých oblastiach podnikania. Podľa dát, ktoré sú verejne dostupné, Seznam pokrýval ku konci februáru približne 11% trhu. Spoluprácu oznámila  spoločnosť Huawei prostredníctvom tlačovej správy. Na tému upozorňuje portál svetandroida.cz.

Huawei a Seznam uzatvárajú partnerstvo

Spolupráca oboch spoločnosti spočíva v tom, že v nových telefónoch Huawei budú predinštalované aplikácie ako Mapy.cz, Novinky.cz, Email.cz, či aplikácia Stream, ktorá by mala nahradiť populárny Youtube. Okrem iného  v telefónoch Huawei bude prednastavený vyhľadávač Seznam namiesto Google.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

„Seznam.cz, ako významný tvorca mnohých mobilných aplikácií v Česku, podporuje Huawei v budovaní vlastného obchodu s aplikáciami. Nedávno predstavené telefóny radu P40, P40 Pro a P40 Lite sú prvé modely, kde sa partnerstvo prejaví, a my veríme, že to naši zákazníci ocenia. Sme veľmi radi, že sme získali silného partnera s radom produktov, ktoré sú u Čechov veľmi obľúbené,“ povedal PR manažér Filip Matys.

AppGallery je alternatívnym obchodom ku Google Play, ktorý nabral na dôležitosti po tom, ako USA uvalilo na spoločnosť Huawei sankcie. V súčasnosti spoločnosť totiž nemôže využívať produkty a služby amerického pôvodu, a ani produkty a služby, ktoré sú vyrábané neamerickými firmami, ale s americkými technológiami.

V súčasnosti AppGallery využíva na mesačnej báze celosvetovo približne 400-miliónov používateľov. V obchode aktuálne je dostupných okolo 60-tisíc aplikácií a hier. Ide tak o jeden z najväčších obchodov s aplikáciami na svete.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Zobraziť komentáre
Close
Close