Do Chorvátska sa odteraz dostaneš aj lietadlom, štartuje linka z Bratislavy do Splitu

  • Letecká spoločnosť Air Explore bude lietať z Bratislavy do chorvátskeho Splitu
  • Doteraz sa zo Slovenska do Chorvátska nelietalo
  • Cena letenky začína na 69 eurách
BeFunky-collage – 2020-07-13T114622.355
TASR/Jaroslav Novák, Pixabay/Pexels
  • Letecká spoločnosť Air Explore bude lietať z Bratislavy do chorvátskeho Splitu
  • Doteraz sa zo Slovenska do Chorvátska nelietalo
  • Cena letenky začína na 69 eurách

Chorvátsko je pre Slovákov dovolenková destinácia číslo jeden a tento rok sa očakáva ešte väčší záujem než po iné roky. Ešte donedávna bolo samozrejmosťou chodiť do Chorvátska autom, lebo letecké spojenie prakticky neexistovalo. To sa však čoskoro zmení. 

Letecká spoločnosť AirExplore reaguje na veľký dopyt od dovolenkárov a spúšťa v spolupráci s najobľúbenejším slovenským vyhľadávačom leteniek Pelikan.sk dovolenkové lety z bratislavského letiska do Splitu od nedele 19.júla. Letenky sa dajú zakúpiť exkluzívne na Pelikan.sk alebo na webstránke dopravcu. Lietať sa bude každú stredu a nedeľu. Cena jednosmernej letenky začína od 69 eur a je v nej zahrnutá aj veľká batožina,“ informuje predajca leteniek Pelikan.sk.

Hodinka cesty

Namiesto ôsmich hodín v aute ti tak stačí stráviť necelú hodinu v lietadle. Cena letenky z Bratislavy rovno do Splitu začína na 69 eur jednosmerne, teda 138 eur spiatočne a v cene je aj veľká batožina. Pre porovnanie, priemerná cena spiatočnej letenky z neďalekej Viedne do Splitu sa pohybuje v priemere okolo 209 eur a to bez veľkej batožiny.

K dispozícii sú aj flexibilné letenky za cenu 99 eur za jednosmernú cestu s tým, že dátum si môžeš kedykoľvek zmeniť. Letecké spojenie bude premávať dvakrát do týždňa, v stredu a v nedeľu.

Split je najviac populárnou chorvátskou destináciou, do ktorej Slováci lietajú na dlhšie ako týždeň. Priemerná dĺžka pobytu lietadlom v Splite je 10 dní. Letový plán je prispôsobený požiadavkám klientov – je vhodný na veľmi populárne týždňové a jedenásť-dňové turnusy, ale zaujme aj tých cestovateľov, ktorí sa do Chorvátska chystajú iba na predĺžený víkend,“ informuje Pelikan.sk.

Záujem je enormný

Podľa štatistík Pelikan.sk záujem o letenky do Chorvátska výrazne rastie. Predaj leteniek do Chorvátska od roku 2016 vzrástol v priemere o 43%. Vo februári, mesiac pred vypuknutím korona-krízy, zaznamenal Pelikán až 200% nárast v predaji leteniek do chorvátskych dovolenkových destinácií. Silný bol aj január, kedy predaj rástol o približne 110%.

To, že je o Chorvátsko veľký záujem, ukazujú aj čísla z vyhľadávača leteniek Pelikána – podiel chorvátskych vyhľadávaní bol v júni dvakrát väčší ako v rovnakom období minulého roka. Vzhľadom na rýchlo sa meniace pravidlá vstupov do jednotlivých krajín, si Slováci plánujú dovolenky na poslednú chvíľu. Aktuálny trend predaja ukazuje, že letenky nakupujeme najskôr 30 dní pred odletom. 

Zdroj: Pelikan

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá