Chceš chrliť skvelé nápady? Vyskúšaj toto

Kevin Daum z magazínu Inc analyzoval niekoľko spôsobov, ktoré človeku pomôžu generovať skvelé nápady.

Ako tvrdí, dobré nápady nám hlavou behajú neustále a pomáhajú nám riešiť drobné problémy v práci, no ak chceme nápad s označením SKVELÝ, musíme sa zbaviť konvenčných myšlienok a otvoriť svoju myseľ pre nové nápady.

Takže ako na to? Tu je niekoľko rád:

Stýkajte sa s ľuďmi mimo svoj okruh

Stretávanie sa s tými istými ľuďmi, či už sú to priatelia alebo kolegovia z práce, tlačí našu myseľ k lenivosti.

Daum tvrdí, že pri stretnutí s novými ľuďmi budeme nútení prehodnotiť svoje staré myšlienkové vzorce a vnútorné monológy, vďaka čomu začneme myslieť inak.

Čítajte veľa kníh

Ďalším spôsobom, ako sa dopracovať k výnimočným nápadom, je čítať veľa kníh, pretože vďaka knihám sa nám v hlave vytvára mnoho nových myšlienok.

„Doteraz som čítal beletriu a niečo z histórie. Po tom, čo som začal čítať knihy z oblasti obchodu, som výrazne rozšíril spôsob môjho myslenia,“ opisuje svoju skúsenosť Daum.

Okrem kníh odporúča nasávať aj aktuálne informácie z novín, čítať časopisy alebo náhodne surfovať po webe. Ako tvrdí, vďaka tomuto všetkému si rozšírime obzor a vnímanie.

Meditujte

Za ďalší zo spôsobov, ako sa stať “chrličom skvelých nápadov”, považuje prečistenie mysle meditáciou.

Ako uvádza, meditovaním sa naša myseľ očistí o každodennú rutinu a stres, takže sa budeme môcť plne sústrediť na budúcnosť a nové nápady.

Taktiež si nájdite čas a vyskúšajte svoju myseľ precvičiť na rôznych štukturovaných cvičeniach, napr. nachádzajte riešenia na všemožné problémy.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre