Exotika tak trochu na iný spôsob

Tento rok si nikto z nás pravdepodobne nevychutná žiadnu exotickú dovolenku. Ale to neznamená, že si exotiku nemôžeme dopriať iný spôsobom. Napríklad  si obliecť šaty so vzorom, ktorý nám okamžite navodí pocit exotiky. Je to jednoduché a pritom veľmi efektné. Najlepšie je sa v tomto ohľade spoľahnúť na divokú prírodu. Pestrofarebné kvety, divoké šelmy, žiarivé farby papagájov. Skrátka leto je tým pravým obdobím nechať všetku tú divočinu vyniknúť.

 

Výrazný prvok
Jednou z možností ako nosiť divoké vzory je, že sa uskromníte a stavíte na jeden dominantný prvok. Napríklad pelikán, palma, pestrofarebný papagáj. Výhodou takéhoto kúsku je, že sa lepšie kombinuje so zvyškom oblečenia. Už závisí len na vás či zvolíte sukňu tričko alebo dokonca šaty s dominantným vzorom. Vo farbe výrazného prvku potom môžete zvoliť náušnice, náramky, náhrdelník alebo topánky.

Ako tapeta
Ďalšou alternatívou je vybrať si jeden vzor, ktorý bude na veľkej ploche. Napríklad šaty posiate banánmi alebo pomarančmi či palmovým listom.  Odvážnejší môžu vyskúšať overal alebo skrátené tielko so sukňou či krátkymi nohavicami. Stále však nezabudnite na základné pravidlo. Jeden vzor, jedna veľká plocha. Aj v tomto prípade platí, že doplnky alebo sandále pokojne zlaďte buď s farbou podkladovej látky alebo potlače.

Čierno biela
Pokiaľ si hneď netrúfate na farebný miš – maš potom skúste zvoliť decentnejšiu kombináciu. Čiernobielou nikdy nič nepokazíte. Vzor zebry je v tomto prípade ideál. Menej odvážny môžu začať aj s pastelovými farbami alebo s divokými potlačami len na doplnkoch.

Autor: AVE
Zdroj foto: Pinterest.com