Fantastická novinka: Z Bratislavy sa začne lietať priamou linkou do Chorvátska

2020-07-13 12:00:00 |   |    | 

Chorvátsko je top zahraničnou destináciou Slovákov v tejto letnej sezóne. Letecká spoločnosť AirExplore reaguje na veľký dopyt od dovolenkárov a spúšťa v spolupráci s najobľúbenejším slovenským vyhľadávačom leteniek Pelikan.sk dovolenkové lety z bratislavského letiska do Splitu od nedele 19.júla. Letenky sa dajú zakúpiť exkluzívne na Pelikan.sk alebo na webstránke dopravcu. Lietať sa bude každú stredu a nedeľu. Cena jednosmernej letenky začína od 69 eur a je v nej zahrnutá aj veľká batožina.



Záujem o priame lety do Chorvátska rastie

Počet Slovákov, ktorí cestujú na dovolenku do Chorvátska lietadlom, každým rokom rastie. Mnohí chcú takto ušetriť čas aj peniaze – let do Chorvátska trvá iba niečo vyše hodiny a ceny sú čoraz priaznivejšie. Podľa štatistík Pelikan.sk narástol predaj leteniek do Chorvátska od roku 2016 v priemere o 43%. Vo februári, mesiac pred vypuknutím korona-krízy, zaznamenal Pelikán až 200% nárast v predaji leteniek do chorvátskych dovolenkových destinácií. Silný bol aj január, kedy predaj rástol o približne 110%. To, že je o Chorvátsko veľký záujem, ukazujú aj čísla z vyhľadávača leteniek Pelikána – podiel chorvátskych vyhľadávaní bol v júni dvakrát väčší ako v rovnakom období minulého roka. Vzhľadom na rýchlo sa meniace pravidlá vstupov do jednotlivých krajín, si Slováci plánujú dovolenky na poslednú chvíľu. Aktuálny trend predaja ukazuje, že letenky nakupujeme najskôr 30 dní pred odletom.

 

Nové lety z Letiska M.R. Štefánika do Splitu dvakrát týždenne

Split je najviac populárnou chorvátskou destináciou, do ktorej Slováci lietajú na dlhšie ako týždeň. Priemerná dĺžka pobytu lietadlom v Splite je 10 dní. Letový plán je prispôsobený požiadavkám klientov – je vhodný na veľmi populárne týždňové a jedenásť-dňové turnusy, ale zaujme aj tých cestovateľov, ktorí sa do Chorvátska chystajú iba na predĺžený víkend. Spiatočná letenka do Splitu stála v roku 2019 v priemere 209 eur bez batožiny. Pelikán ponúkne letenky do Splitu od 69 eur jednosmerne, resp. 138 eur spiatočne s veľkou batožinou v cene letenky. Flexibilné letenky budú k dispozícií od 99 eur jednosmerne (to znamená, že zmena dátumu je bez doplatku, za zmenu mena či zrušenie letu cestujúci zaplatí 50 eur za úkon). 

 

Letový poriadok:

SPU Streda

ED3830 BTS 13:35 SPU 15:05

ED3831 SPU 16:05 BTS 17:35

SPU Nedeľa

ED3830 BTS 15:05 SPU 16:35

ED3831 SPU 17:35 BTS 19:05

 

Ceny:

69€ Fix jednosmerne

99€ Flexi jednosmerne

 

Letecká spoločnosť postupuje v súlade s bezpečnostnými nariadeniami

Spoločnosť AirExplore postupuje v súlade so všetkými nariadeniami a odporúčaniami vydanými Európskou Agentúrou pre bezpečnosť letectva (EASA) ako aj nariadeniami vydanými UVZ SR a Útvaru hlavného hygienika Ministerstva dopravy. AirExplore monitoruje zdravotný stav svojich posádok, ktorú sú vybavené osobnými ochrannými prostriedkami. Lietadlá spoločnosti sú dezinfikované po každom lete, v prípade potreby lokálne aj počas letu. Zároveň spoločnosť minimalizuje poskytovanie jedál a nápojov na palube lietadla a tiež pohyb cestujúcich. Posádka umožňuje vstup a pobyt na palube lietadla len cestujúcim s prekrytými hornými dýchacími cestami. To neplatí jedine u detí do 3 rokov alebo u osôb s autizmom.

Cestujúci majú zároveň možnosť dezinfekcie rúk pre cestujúcich aj na palube lietadla. V spolupráci s pozemnými službami letiska AirExplore tiež upravili proces nástupu a výstupu cestujúcich do/z lietadla tak, aby minimalizovali kumuláciu cestujúcich. Klimatizačné sústavy lietadiel sú tiež vybavené filtrami HEPA, to znamená, že vzduch v kabíne sa obmení každé 4 minúty. Riziko nákazy je preto nižšie ako napríklad pri 13-hodinovej ceste vlakom.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: ts

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa