MojAndroid

Ďalšia absurdita, ktorá je spojená s aktuálnym dianím vo svete. Budovanie 5G infraštruktúry so sebou nesie vlnu nevôle, niekde sa dokonca už aj pálili novovybudované vysielače. Konšpirátori tiež vidia súvis 5G s koronavírusom a takto by sme mohli pokračovať.

Konšpirácií je naozaj veľa, stačí si vybrať tú svoju

Čo je ešte horšie, existujú ľudia, ktorí týmto klamstvám veria. A nie je ich málo. Šikovní obchodníci sa na tom snažili zbohatnúť napríklad predajom špeciálneho USB kľúča, ktorý chráni pred 5G. Zaujímavý príklad pochádza aj zo susednej Českej republiky, kde vznikla lampa proti 5G a mobilným sieťam celkovo.

5GBioShield
Toto USB vám sľubuje ochranu pred 5G.

Magazín Forbes teraz informoval o novej konšpiračnej teórie, ktorá sa týka sietí 5. generácie a koronavírusu. Ochranné rúška totiž podľa konšpirátorov obsahujú 5G antény. Anténa údajne neslúži na “rýchlejšie sťahovanie videí”, ale na to, aby rúško monitorovalo váš pohyb, prípadne zapríčinilo samotné ochorenie. Je len na vás, ktorú teóriu si vyberiete, niektorí veria obom.

Ochranné rúška

Kovový pásik v rúšku ako 5G anténa

Je to samozrejme len ďalší nezmysel a opäť je zarážajúce, že sú ľudia, ktorí tomu uveria. Konšpirácie vznikli, pretože niektoré rúška majú špeciálny kovový pásik, ktorý má zabezpečiť lepšie upevnenie hornej časti rúška okolo nosa. Práve táto časť kovu doslova nedá niekomu spávať. Ak aj vy patríte medzi tých, ktorí tomuto nezmyslu veria, odporúčame vymeniť si rúško a problém bude vyriešený.

Náš tip
Novo nájdené sieťové zraniteľnosti nás môžu ohrozovať cez 4G a 5G siete
13.7.2020

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+